Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Isının iletim yolları nelerdir

Isının iletim yolları nelerdir
0
278

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Isının iletim yolları
Isının iletim yolları nelerdir?

Isı Alışverişi: Birbiriyle temas halinde bulunan sıcaklıkları farklı iki madde arasında ısı alışverişi olur Sıcak medde ısı vererek soğurken, soğuk madde de bu ısıyı alarak sıcaklığı artar Bu olay sıcaklıklar eşitleninceye kadar devam eder

ISININ YAYILMASI:

Isı bir yerden başka bir yere uc yolla yayılır

1 Isının iletimle yayılması: Katı maddelerde ısı bu yolla yayılır Maddenin atomları ısıyı birbirine aktarır Boylece ısı bir noktadan diğerine taşınmış olur

2 Isının madde akımı(konveksiyon) ile yayılması: Bu tur yayılma, ısınan hava ve sıvı molekullerinin diğer molekullerle yer değiştirmesi ile olur

3 Isının Işıma ile yayılması: Isının etrafa enerji dalgaları şeklinde yayılmasıdır(ışık gibi) Bunun icin maddesel bir ortam gerekmez, yani ısı bu şekilde boşlukta da yayılabilir Guneşin dunyayı ısıtması buna ornektir Isı parlak yuzeyler tarafından yansıtılırken, mat yuzeyler tarafından soğutulurlar
Kaynak

Similar threads

Isının iletim yolları Isının iletim yolları nelerdir? Isı Alışverişi: Birbiriyle temas halinde bulunan sıcaklıkları farklı iki madde arasında ısı alışverişi olur Sıcak medde ısı vererek soğurken, soğuk madde de bu ısıyı alarak sıcaklığı artar Bu olay sıcaklıklar eşitleninceye değin devam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
200
Isı ve Isının Yayılması Hakkında Veri ısı nedir , ısı nasıl yayılır , ısının dağılma yolları, madde ve ısı Isı ve Isının Yayılması Doğadaki maddeler , atom ve molekül denilen çok küçük taneciklerden meydana gelmiştir Bir maddenin atom yada moleküllerinin sahip olduğu enerji toplamına ISI...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Sabah kahvaltı yaparken annenizin ısıttığı sutun icindeki metal kaşık elinizi yakıyor Acaba bu nasıl oluyor Anneniz sutu ısıtmıştı, kaşığı değil! Katıların tanecikleri arasında boşluk coğunlukla cok azdır Dolayısı ile sutun icindeki metal kaşığın tanecikleri ile sut tanecikleri carpışmaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
Sabahleyin kahvaltı yaparken annenizin ısıttığı sütün içindeki metal kaşık elinizi yakıyor Acaba bu nasıl oluyor Anneniz sütü ısıtmıştı, kaşığı yok! Katıların tanecikleri aralarında başıboşluk çoğunlukla fazla azdır Dolayısı ile sütün içindeki metal kaşığın tanecikleri ile süt tanecikleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Yanıt: Isı kaç bambaşka yolla yayılır? Isı enerjisi bir yerden başka bir yere üç yolla yayılır 1 İletim aracılığıyla 2 Konveksiyon (madde akımı) yoluyla 3 Işıma aracılığıyla İletim: Burada ısı enerjisi molekülden moleküle aktarılır Bunun için moleküllerin birbirine dokunması gerekir Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt