iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı çörekotu
2 adet yufka
İç harcı için:1 adet yumurtanın sarısı 1 kahve fincanı süt 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı un 2 demet ısırgan otu Yapılışı:
Önce elen takın
Isırgan otlarını yıkayıp süzün
Otların üstüne tuz atıp ovalayın
Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun
Zar şeklinde doğradığınız soğanı ilave edip pembeleşene kadar kavurun
Tuz, karabiber ve ısırgan otunu ekleyin
Orta ateşte karıştırarak pişirin
Süt, yumurta sarısı ve un ilave edip karıştırmaya devam edin
Tezgahın üstünde yufkaları üst üste koyup dörde bölün
8 adet börek için üçgen haline getirin
Bir kabın içinde yumurta, süt ve sıvı yağı çırpın
Kesilmiş yufkanın üzerine fırça yardımıyla hazırladığınız sostan sürün
Uzun kenarına hazırladığınız içi yayın
Yufkanın önce kenarlarını içe katlayın
Sonra kalın rulo şekline getirin
Tam ortasını uzunlamasına bıçakla içi görünecek şekilde kesin
Bütün kesilmiş yufkaların içlerine ısırgan koyun
Fırın tepsisine dizip kalan sosu böreklerin üstüne sürün
İsteğe göre çörek otuyla süsleyin
175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı çörekotu
2 adet yufka
İç harcı için:1 adet yumurtanın sarısı 1 kahve fincanı süt 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı un 2 demet ısırgan otu Yapılışı:
Önce elen takın
Isırgan otlarını yıkayıp süzün
Otların üstüne tuz atıp ovalayın
Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun
Zar şeklinde doğradığınız soğanı ilave edip pembeleşene kadar kavurun
Tuz, karabiber ve ısırgan otunu ekleyin
Orta ateşte karıştırarak pişirin
Süt, yumurta sarısı ve un ilave edip karıştırmaya devam edin
Tezgahın üstünde yufkaları üst üste koyup dörde bölün
8 adet börek için üçgen haline getirin
Bir kabın içinde yumurta, süt ve sıvı yağı çırpın
Kesilmiş yufkanın üzerine fırça yardımıyla hazırladığınız sostan sürün
Uzun kenarına hazırladığınız içi yayın
Yufkanın önce kenarlarını içe katlayın
Sonra kalın rulo şekline getirin
Tam ortasını uzunlamasına bıçakla içi görünecek şekilde kesin
Bütün kesilmiş yufkaların içlerine ısırgan koyun
Fırın tepsisine dizip kalan sosu böreklerin üstüne sürün
İsteğe göre çörek otuyla süsleyin
175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin