iltasyazilim
FD Üye
Isırganlı Ekşili Pilav (Kastamonu Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı siyez bulguru
*1 soğan
*1 avuç kadar ısırgan
*1 kaşık salça
*1 su bardağı yoğurt
*Nane
*Tuz
Isırganlı Ekşili Pilav (Kastamonu Yöresi) Tarifi Yapılışı Taze ısırganları kalın elenle toplayıp yıkıyoruz ve küçük küçük doğruyoruz Soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ısırganları da katıp biraz daha kavuruyoruz, salçayı ve bulguru ekleyip 1 iki dk daha kavuruyoruz, üzerine suyumuzu ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz ,özediğimiz yoğurdun içine sıcak pilav suyundan koyuyoruz, burası püf noktası, yoğurdun kesilmemesi için pilav suyundan yoğurda katıyoruz ve pilav suyuyla ısınmış olan yoğurdumuzu yavaş yavaş pilavın üstüne ekliyoruz ,bir taraftan sürekli karıştırıyoruz, kaynayınca altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz Normal pilavlar gibi katı olmuyor hafif sulu olması lazım Afiyet olsun
*2 su bardağı siyez bulguru
*1 soğan
*1 avuç kadar ısırgan
*1 kaşık salça
*1 su bardağı yoğurt
*Nane
*Tuz
Isırganlı Ekşili Pilav (Kastamonu Yöresi) Tarifi Yapılışı Taze ısırganları kalın elenle toplayıp yıkıyoruz ve küçük küçük doğruyoruz Soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ısırganları da katıp biraz daha kavuruyoruz, salçayı ve bulguru ekleyip 1 iki dk daha kavuruyoruz, üzerine suyumuzu ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz ,özediğimiz yoğurdun içine sıcak pilav suyundan koyuyoruz, burası püf noktası, yoğurdun kesilmemesi için pilav suyundan yoğurda katıyoruz ve pilav suyuyla ısınmış olan yoğurdumuzu yavaş yavaş pilavın üstüne ekliyoruz ,bir taraftan sürekli karıştırıyoruz, kaynayınca altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz Normal pilavlar gibi katı olmuyor hafif sulu olması lazım Afiyet olsun