iltasyazilim
FD Üye
işkembe çorbası tarifi resimli işkembe çorbası nasıl yapılır
Malzemeler
1 Kg İşkembe (temizlenmiş) 2 Çorba Kaşığı Un 2 Yumurta Sarısı 1 Limon Suyu 1 Fincan Sirke 35 Diş Sarmısak Tuzlu, Kırmızı Biber 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 4 Diş Sarmısak (haşlarken uygulamak için)
Yemeğin Tarifi
Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım Tencereye alıp üstüne üç parmak çıkacak değin su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için kullanıyoruz)
Haşlanan işkembe delinmiş kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir diğer tencereye alarak kaynamaya bırakalım
sırası gelmişken terbiyeyi hazırlayalım İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 12 fincan su ek ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım Kaynamakta olan işkembe suyuna gitgide ve sürekli karıştırarak dökelim
Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım Sarmısağı döverek ilave edelim Çorbayı kaselere aldıktan sonra üstüne kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke ilave edelim) *
Malzemeler
1 Kg İşkembe (temizlenmiş) 2 Çorba Kaşığı Un 2 Yumurta Sarısı 1 Limon Suyu 1 Fincan Sirke 35 Diş Sarmısak Tuzlu, Kırmızı Biber 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 4 Diş Sarmısak (haşlarken uygulamak için)
Yemeğin Tarifi
Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım Tencereye alıp üstüne üç parmak çıkacak değin su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için kullanıyoruz)
Haşlanan işkembe delinmiş kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir diğer tencereye alarak kaynamaya bırakalım
sırası gelmişken terbiyeyi hazırlayalım İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 12 fincan su ek ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım Kaynamakta olan işkembe suyuna gitgide ve sürekli karıştırarak dökelim
Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım Sarmısağı döverek ilave edelim Çorbayı kaselere aldıktan sonra üstüne kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke ilave edelim) *