iltasyazilim
FD Üye
İŞKEMBE KAVURMA
500 gr işkembe
3 orta boy patates
1 orta boy soğan
2 adet domates
3 adet sivribiber
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı tuz
İşkembe iyice yıkanıp temizlendikten
sonra kaynar su hazırlanır İşkembe bu
suya batırılıp çıkarılarak yeşil kısmı bıçakla
kazınarak temizlenir Temizlenmiş
işkembe kuşbaşı büyüklüğünde parçalara
ayrılıp tencereye konulur ve haşlanır
Diğer yanda ince ince kıyılmış soğan ve
biberler, küçük karelere bölünmüş patates
ve domatesler bir tencerede margarinle
kavrulur Daha sonra haşlanmış işkembe
kavrulan karışıma eklenir Patatesler
pişince tuz ilave edilerek ateşten alınır
500 gr işkembe
3 orta boy patates
1 orta boy soğan
2 adet domates
3 adet sivribiber
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı tuz
İşkembe iyice yıkanıp temizlendikten
sonra kaynar su hazırlanır İşkembe bu
suya batırılıp çıkarılarak yeşil kısmı bıçakla
kazınarak temizlenir Temizlenmiş
işkembe kuşbaşı büyüklüğünde parçalara
ayrılıp tencereye konulur ve haşlanır
Diğer yanda ince ince kıyılmış soğan ve
biberler, küçük karelere bölünmüş patates
ve domatesler bir tencerede margarinle
kavrulur Daha sonra haşlanmış işkembe
kavrulan karışıma eklenir Patatesler
pişince tuz ilave edilerek ateşten alınır