TFF 3. Lig 2. Küme'de liderliği elinde bulunduran İskenderunspor'un üst yöneticisi (CEO) Hollandalı futbol adamı Jan Olde Riekerink, kadrosuyla şampiyonluğa uzanıp 2. Lig'e çıkmayı hedeflediklerini söyledi.
Turuncu-mavililer, ligde oynadığı 20 maçta 41 puan toplayarak başkan pozisyonda yer alıyor. İskenderunspor, Riekerink öncülüğünde şampiyon olarak bir üst lige ismini yazdırmayı amaçlıyor.
Riekerink, kadrosunun lige düzgün başlayamadığını söyledi. O periyot teknik yönetici olarak Ümit Karan'ın vazife yaptığını anımsatan Riekerink, kendisinin de A ekip ve genç ekipten sorumlu olduğunu belirtti.
Oyuncularıma inanıyorum
Riekerink, berbat başlangıcı bir şahsa yüklememek gerektiğinin altını çizdi.
'Sonuçlar düzgün olmadığında her vakit bir baskı olur. En sonunda Ümit hoca ile kulüp ayrılma kararı aldığında bana sordular 'Yerini alabilir misin?' diye. Natürel ki biz bu işin temelinde oradaydık, bir arada başladık ve şu anda ligde birinci konuma yerleştik. Doğal ki birinci yarıya kadar birinci olmak değildi maksadımız, bunu dönem sonuna kadar muhafazamız gerekiyor. Çok net 2. Lig'e çıkacağız, bunun en kolay yolu şampiyon olmak.'
Transferlere değinen Riekerink, yeni gelen oyuncularla kadronun kendini yenilediğini söz etti.
Bir üst lige çıkmak için tıpkı maksatta olan ve rekabet eden kadrolardan bahseden Riekerink, alçak istekli olmak gerekliğini vurguladı.
Riekerink, dönem sonunda her şeyin belirleneceğini aktararak, 'Tabii ki herkes bizim maksadımızı biliyor lakin ligin sonuna daha çok uzun yol var, oyuncularıma inanıyorum.' dedi.
Galatasaray'ın pozisyonundan ötürü üzgünüm
Bir periyot vazife aldığı Galatasaray'ın Üstün Lig'deki pozisyonuna da değinen Riekerink, sarı-kırmızılıların her vakit kalbinde olduğunu lisana getirdi.
Riekerink, sarı-kırmızılılarda hoş anılar biriktirdiğini, vazife aldığı müddette başarılı olduklarını tabir etti.
Galatasaray'da iki kupa kazandığını anımsatan Riekerink, teklif gelmesi halinde tekrar sarı-kırmızılı grupta misyon alıp almayacağı soruyu yanıtladı.
'Şu an kulüp ve taraftarlar için bulundukları konumdan ötürü üzgünüm. Alışılmış ki dönem sonu için söylenecek hiçbir şey yok. Kulübü ve taraftarları çok seviyorum ancak şu an için İskenderunspor'da vazife yapıyorum. Kulübe başarmaları için yardım etmeye çalışıyorum. Burada çok memnunum. Liderle çok âlâ bir bağlantım var. Bütün insanların kulübü kucaklamasını çok seviyorum. O yüzden şu an olmam gereken yerdeyim, memnunum.'
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.