iltasyazilim
FD Üye
İskilip Usulü Soğanlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*3, 5 su bardağı baldo pirinç
*1 adet orta boy soğan
*Et ya da tavuk suyu
*2 kaşık tereyağ
*Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
*Tuz
İskilip Usulü Soğanlı Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçlerimizi bol tuzlu suda bir saat kadar bekletiyoruz, sonra nişastası çıkana kadar 45 kez kırmadan yıkıyoruz, soğanımızı ince ince doğruyoruz, tenceremize yağı koyup soğanları da ekleyip yakmadan renk alana kadar kavuruyoruz kavururken yağ *kızaracak ve köpürecek bu normaldir Üzerine 1, 5 bardak kaynar su koyup soğan taneleri iyice eriyene kadar biraz kaynatıyoruz ,pirinçleri ekliyoruz, bir iki tatlı kaşığı tuz ekliyoruz iyice kavuruyoruz Üzerini geçecek kadarda et veya tavuk suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz Demlendikten sora tane tane lezzeti yüksek enfes pilavınız hazır Afiyet olsun
*3, 5 su bardağı baldo pirinç
*1 adet orta boy soğan
*Et ya da tavuk suyu
*2 kaşık tereyağ
*Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
*Tuz
İskilip Usulü Soğanlı Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçlerimizi bol tuzlu suda bir saat kadar bekletiyoruz, sonra nişastası çıkana kadar 45 kez kırmadan yıkıyoruz, soğanımızı ince ince doğruyoruz, tenceremize yağı koyup soğanları da ekleyip yakmadan renk alana kadar kavuruyoruz kavururken yağ *kızaracak ve köpürecek bu normaldir Üzerine 1, 5 bardak kaynar su koyup soğan taneleri iyice eriyene kadar biraz kaynatıyoruz ,pirinçleri ekliyoruz, bir iki tatlı kaşığı tuz ekliyoruz iyice kavuruyoruz Üzerini geçecek kadarda et veya tavuk suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz Demlendikten sora tane tane lezzeti yüksek enfes pilavınız hazır Afiyet olsun