iltasyazilim
FD Üye
Işkın Yemeği (Mıhlama) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg ışkın
*4 yumurta
*1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Işkın Yemeği (Mıhlama) Tarifi Yapılışı Işkını soyup küçük küçük doğrayın
Yıkayıp tencereye alın, üzerine gelecek kadar su ekleyin Kaynamaya başlayınca 5 dakika kadar kaynatıp suyunu süzün
Tereyağı eritip ışkını ekleyin, üzerine yumurtaları kırın ve tuz ekleyin Yumurta pişince ocaktan alın Afiyet olsun
NOT:
Yumurtası ve tereyağı bol olunca daha güzel olur Elazığ’da bu yemeğe mıhlama da denir
Işgın ya da uçkun diyen de var bu bitkiye
*1 kg ışkın
*4 yumurta
*1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Işkın Yemeği (Mıhlama) Tarifi Yapılışı Işkını soyup küçük küçük doğrayın
Yıkayıp tencereye alın, üzerine gelecek kadar su ekleyin Kaynamaya başlayınca 5 dakika kadar kaynatıp suyunu süzün
Tereyağı eritip ışkını ekleyin, üzerine yumurtaları kırın ve tuz ekleyin Yumurta pişince ocaktan alın Afiyet olsun
NOT:
Yumurtası ve tereyağı bol olunca daha güzel olur Elazığ’da bu yemeğe mıhlama da denir
Işgın ya da uçkun diyen de var bu bitkiye