Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İskoç Mutfağı

İskoç Mutfağı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İskoç Yumurtası Tarifi


Malzemeler

bir miktar galeta unu
6 yumurta
250 gr orta yağlı kıyma
tuz
kızartmak için sıvıyağ
bir miktar un






Yapılışı

5 tane katı pişmiş yumurtayı soyun Soyulmuş yumurtaları tek tek una bulayın Sonra kıymayı 5 eşit parçaya ayırın ister avucunuz da ister tezgahın üstünde hamur açar gibi ayırdığınız kıymaları yayın Sonra yumurtayı koyup çevresini eşit kalınlıkta ve düzdün şekilde kıyma ile sarın Bunu çırpılmış yumurtaya batırdıktan sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın



Et Suyu Çorbası

Malzemeler
Kuzu gerdanı 12 kg
Biber
Havuç (Kıyılmış) 2 adet
Tuz
Pırasa (Kıyılmış) 1 adet
Su 45 bardak
Frenk arpası 2 çorba kaşığı
Şalgam (Küp şeklinde doğranmış) 1 adet orta büyüklükte
Maydanoz (Servis için, kıyılmış)

Yapılışı
Kuzu gerdanının fazla yağlarını temizleyin Eti frenk arpasıyla birlikte geniş bir kuşhaneye koyun Kuşhaneye bir silme çaykaşığı tuz ve 45 bardak su ekleyin Kuşhaneyi ateşe yerleştirip kaynatın ve oluşan köpüğü sık sık temizleyin Kuşhanenin kapağını kapatın ve ağır ateşte 15 saat kadar tıkırdatın Sonra hazırlamış olduğunuz sebzeyi katın ve 20 dakika daha pişirin
 
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt