iltasyazilim
FD Üye
İskoç Yumurtası Tarifi
Malzemeler
bir miktar galeta unu
6 yumurta
250 gr orta yağlı kıyma
tuz
kızartmak için sıvıyağ
bir miktar un
Yapılışı
5 tane katı pişmiş yumurtayı soyun Soyulmuş yumurtaları tek tek una bulayın Sonra kıymayı 5 eşit parçaya ayırın ister avucunuz da ister tezgahın üstünde hamur açar gibi ayırdığınız kıymaları yayın Sonra yumurtayı koyup çevresini eşit kalınlıkta ve düzdün şekilde kıyma ile sarın Bunu çırpılmış yumurtaya batırdıktan sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın
Et Suyu Çorbası
Malzemeler
Kuzu gerdanı 12 kg
Biber
Havuç (Kıyılmış) 2 adet
Tuz
Pırasa (Kıyılmış) 1 adet
Su 45 bardak
Frenk arpası 2 çorba kaşığı
Şalgam (Küp şeklinde doğranmış) 1 adet orta büyüklükte
Maydanoz (Servis için, kıyılmış)
Yapılışı
Kuzu gerdanının fazla yağlarını temizleyin Eti frenk arpasıyla birlikte geniş bir kuşhaneye koyun Kuşhaneye bir silme çaykaşığı tuz ve 45 bardak su ekleyin Kuşhaneyi ateşe yerleştirip kaynatın ve oluşan köpüğü sık sık temizleyin Kuşhanenin kapağını kapatın ve ağır ateşte 15 saat kadar tıkırdatın Sonra hazırlamış olduğunuz sebzeyi katın ve 20 dakika daha pişirin
Malzemeler
bir miktar galeta unu
6 yumurta
250 gr orta yağlı kıyma
tuz
kızartmak için sıvıyağ
bir miktar un
Yapılışı
5 tane katı pişmiş yumurtayı soyun Soyulmuş yumurtaları tek tek una bulayın Sonra kıymayı 5 eşit parçaya ayırın ister avucunuz da ister tezgahın üstünde hamur açar gibi ayırdığınız kıymaları yayın Sonra yumurtayı koyup çevresini eşit kalınlıkta ve düzdün şekilde kıyma ile sarın Bunu çırpılmış yumurtaya batırdıktan sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın
Et Suyu Çorbası
Malzemeler
Kuzu gerdanı 12 kg
Biber
Havuç (Kıyılmış) 2 adet
Tuz
Pırasa (Kıyılmış) 1 adet
Su 45 bardak
Frenk arpası 2 çorba kaşığı
Şalgam (Küp şeklinde doğranmış) 1 adet orta büyüklükte
Maydanoz (Servis için, kıyılmış)
Yapılışı
Kuzu gerdanının fazla yağlarını temizleyin Eti frenk arpasıyla birlikte geniş bir kuşhaneye koyun Kuşhaneye bir silme çaykaşığı tuz ve 45 bardak su ekleyin Kuşhaneyi ateşe yerleştirip kaynatın ve oluşan köpüğü sık sık temizleyin Kuşhanenin kapağını kapatın ve ağır ateşte 15 saat kadar tıkırdatın Sonra hazırlamış olduğunuz sebzeyi katın ve 20 dakika daha pişirin