iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
3 adet orta boy patates (çiğden rendelenecek)
1 adet ufak boy kuru soğan (rendelenmiş)
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
½ demet maydanoz
3 dilim bayat ekmek içi (köfte harcınız cıvık olursa bu miktarı artırabilirsiniz)
Kızartmak İçin;
1 çay bardağı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir karıştırma kabının içine çiğ patatesleri ve soğanı rendeleyelim Bu harcın içine yumurtaları kırıp, baharatları ekleyelim En sonunda da mümkünse bir robotta çekilmiş çok ince taneli ekmek içi ile yoğuralım Kulak memesi yumuşaklığında bir köfte hamuru elde edeceğiz Daha sonra bu köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım Yuvarladığımız köfteleri iki elimizin arasında bastırarak inceltelim Kızgın yağda kızartalım Öte yandan üzerine kağıt havlu serilmiş servis tabağının üzerine dizilen köftelerin fazla yağını emdirelim ve sıcak olarak servise sunalım
3 adet orta boy patates (çiğden rendelenecek)
1 adet ufak boy kuru soğan (rendelenmiş)
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
½ demet maydanoz
3 dilim bayat ekmek içi (köfte harcınız cıvık olursa bu miktarı artırabilirsiniz)
Kızartmak İçin;
1 çay bardağı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir karıştırma kabının içine çiğ patatesleri ve soğanı rendeleyelim Bu harcın içine yumurtaları kırıp, baharatları ekleyelim En sonunda da mümkünse bir robotta çekilmiş çok ince taneli ekmek içi ile yoğuralım Kulak memesi yumuşaklığında bir köfte hamuru elde edeceğiz Daha sonra bu köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım Yuvarladığımız köfteleri iki elimizin arasında bastırarak inceltelim Kızgın yağda kızartalım Öte yandan üzerine kağıt havlu serilmiş servis tabağının üzerine dizilen köftelerin fazla yağını emdirelim ve sıcak olarak servise sunalım