Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Islak Kek (Sosu Ayrı)

Islak Kek (Sosu Ayrı)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Islak Kek (Sosu Ayrı) Tarifi İçin Malzemeler

*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı kakao
*1,5 su bardağı un

Sosu için;


*2 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı kakao

Islak Kek (Sosu Ayrı) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar,

1
*Öncelikle kek hamurunu hazırlıyoruz (bardak ölçüsü 200 mllik su bardağı, eski tip çay bardağı boyutundadır)
*Yumurtalar ve şekeri 5 dk kadar çırpıyoruz
*Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
*Sonrasında kakao, kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyip çırpıyoruz
*Orta boy kare borcamı yağlayıp kek hamurunu döküyoruz, önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü şekilde pişiriyoruz
*Keki fırından almaya yakın tencereye sos malzemesinin hepsini döküp kaynayıncaya kadar pişiriyoruz
*Keki fırından çıkartıp 510 dk ilk buharını atmasını bekletelim ve keki dilimleyelim
*Daha sonra sıcak sosu kekin üzerine gezdirelim
*Kek soğuduktan sonra üzerini streçleyip dolaba kaldıralım Dinlendirdikten sonra servise hazırlayabilirsiniz

Tavsiye: 1 gece önceden yada 45 saat dolapta bekleyecek şekilde hazırlansa tadı daha hoş oluyor
Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,149Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt