iltasyazilim
FD Üye
Islak Kek (Sosu Ayrı) Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı kakao
*1,5 su bardağı un
Sosu için;
*2 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek (Sosu Ayrı) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar,
1
*Öncelikle kek hamurunu hazırlıyoruz (bardak ölçüsü 200 mllik su bardağı, eski tip çay bardağı boyutundadır)
*Yumurtalar ve şekeri 5 dk kadar çırpıyoruz
*Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
*Sonrasında kakao, kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyip çırpıyoruz
*Orta boy kare borcamı yağlayıp kek hamurunu döküyoruz, önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü şekilde pişiriyoruz
*Keki fırından almaya yakın tencereye sos malzemesinin hepsini döküp kaynayıncaya kadar pişiriyoruz
*Keki fırından çıkartıp 510 dk ilk buharını atmasını bekletelim ve keki dilimleyelim
*Daha sonra sıcak sosu kekin üzerine gezdirelim
*Kek soğuduktan sonra üzerini streçleyip dolaba kaldıralım Dinlendirdikten sonra servise hazırlayabilirsiniz
Tavsiye: 1 gece önceden yada 45 saat dolapta bekleyecek şekilde hazırlansa tadı daha hoş oluyor
Afiyet olsun
*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı kakao
*1,5 su bardağı un
Sosu için;
*2 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek (Sosu Ayrı) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar,
1
*Öncelikle kek hamurunu hazırlıyoruz (bardak ölçüsü 200 mllik su bardağı, eski tip çay bardağı boyutundadır)
*Yumurtalar ve şekeri 5 dk kadar çırpıyoruz
*Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
*Sonrasında kakao, kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyip çırpıyoruz
*Orta boy kare borcamı yağlayıp kek hamurunu döküyoruz, önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü şekilde pişiriyoruz
*Keki fırından almaya yakın tencereye sos malzemesinin hepsini döküp kaynayıncaya kadar pişiriyoruz
*Keki fırından çıkartıp 510 dk ilk buharını atmasını bekletelim ve keki dilimleyelim
*Daha sonra sıcak sosu kekin üzerine gezdirelim
*Kek soğuduktan sonra üzerini streçleyip dolaba kaldıralım Dinlendirdikten sonra servise hazırlayabilirsiniz
Tavsiye: 1 gece önceden yada 45 saat dolapta bekleyecek şekilde hazırlansa tadı daha hoş oluyor
Afiyet olsun