Islak Kek Tarifi Denenmiştir ıslak kek tarifi tepside nemli kek tarifi sınanmış denenmiş tarifleri ıslakkektari Malzemeler: 1 Su Bardağı Şeker 1 Su Bardağı Sıvıyağ 3 Yumurta 1 Pk Kakao 1 Pk Kabartma Tozu Vanilya 2 Su Bardağı Süt (Yoğurtta olabilir ama ben denedim güzel olmadı) Alabildiğince Un id Yapılışı: Yumurtalar ve şeker 3 dk çırpılır Daha Sonra sıvıyağ süt kakao vanilya karıştırılır ve mikserle ayrıntılarıyla çırpılır Bu sıvıdan 15 Su bardağı kadar bir kenara ayrılırKalan karışımın içine kabartma tozu ve un ilave edilerek koyu bir kek hamuru elde edene değin çırpılırKalıba dökülür 180 derecelik fırında pişirilirO ayırdığımız 15 bardaklık sıvıya 2 parmak değin süt konulursa kekimiz kuru olmaz tamamen emerKeki fırından çıkardıktan sonradan sıcakken sıvısı bi kaşık yardımıyla önce karıştırılır sonra ağır ağır kekin üstüne dökülür Dekore Etmek için üzerine hindistan cevizi ile dekor yapılabilir Sağlık olsun Bu dipteki benim yaptığım yok lakin buna benziyor 1548662 1548662 islakkektarifidenenmistir5c4f12f377d2cislakkektarifidenenmistir5c4f12f377d2c islakkektarifidenenmistir5c4f12f377d2c