Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 5 su baradağı un Üst sosu için 1 su bardağı süt Yarım su bardağı şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 3 kaşık kakao Islak Kek Tarifi Yapılışı Islak kek için 3 yumurta 1 su bardağı şeker ayrıntılarıyla köpürene değin mikserle çırpılır sonradan süt sıvı yağ ve kakao eklenip her yerde çırpılır Peşinde un vanilya kabartma tozu eklenip istikrarsız istikrarsız bir hamur elde edilir Altı yağlanmış borcama dökülüp fırına verilir (fırının ısısına kadar pişirme süresi değişe bilir ben 25 30 dkk pişirdim) Kekimiz fırundayken üstteki sosu hazırlanır 1 su bardağı süt, yarım su bardağı şeker ,yarım su bardağı değişken yağ, 3 kaşık kakao derin bir tencereye alınır tamamen çırpılır sonradan ocağa alınır karıştırılark 5 dkk pişirilir sonradan ocağın altı kapatılıp dinlenmeye bırakılır Pişen kekimiz kürdan yardımıyla yoklama edilir Ilk sıcaklığı geçince yapılan sos üstüne dökülür ve üstü isteğe göre süslenir (ben hindistan cevizi seçim ettim) 1 saat dinlendirilir sonradan dilimlenip servis edilir deneyecek olanlara şimdiden sağlık durumu olsun