iltasyazilim
FD Üye
Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*125 gram margarin (oda sıcaklığında)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı toz şeker
*1 yumurta
*3 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2,5 yada 3 su bardağı kadar un
Islatmak için;
*1,5 su bardağı süt
*1 çay bardağı toz şeker
Süslemek için;
*Hindistan cevizi
*Antep fıstığı
Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle yağurma kabımızın içine margarinimizi alıyoruz ve üzerine şekeri ilave edip güzelce yoğuruyoruz(şekerler eriyene kadar yani)
*Ardından sıvı yağ ve yumurtayı ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz
*Son olarak kakao, vanilya, kabartma tozu ve unumuzu da ilave edip kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz
*Yağlı kağıda serilmiş tepsinin üzerine ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp diziyoruz
*Önceden 170 derecede ısıtılmış fırına verip, 15 20 dakika kadar pişiriyoruz
*Kurabiyeler piştikten sonra 5 10 dakika ılımaya bırakıyoruz
*Ardından ıslatmak için hazırladığımız süt ve şeker karışımına batırıp, arkalı önlü her yerini güzelce ıslatıyoruz servis tababağına diziyoruz ve son olarak süslüyoruz
Afiyet olsun
*125 gram margarin (oda sıcaklığında)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı toz şeker
*1 yumurta
*3 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2,5 yada 3 su bardağı kadar un
Islatmak için;
*1,5 su bardağı süt
*1 çay bardağı toz şeker
Süslemek için;
*Hindistan cevizi
*Antep fıstığı
Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle yağurma kabımızın içine margarinimizi alıyoruz ve üzerine şekeri ilave edip güzelce yoğuruyoruz(şekerler eriyene kadar yani)
*Ardından sıvı yağ ve yumurtayı ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz
*Son olarak kakao, vanilya, kabartma tozu ve unumuzu da ilave edip kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz
*Yağlı kağıda serilmiş tepsinin üzerine ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp diziyoruz
*Önceden 170 derecede ısıtılmış fırına verip, 15 20 dakika kadar pişiriyoruz
*Kurabiyeler piştikten sonra 5 10 dakika ılımaya bırakıyoruz
*Ardından ıslatmak için hazırladığımız süt ve şeker karışımına batırıp, arkalı önlü her yerini güzelce ıslatıyoruz servis tababağına diziyoruz ve son olarak süslüyoruz
Afiyet olsun