Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)1 akarsu bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı kakao 3 su bardağı un 1 adet yumurta1 avuç ceviz1 portakal kabuğu Şerbeti için : 1 su bardağı su1 su bardağı toz şeker12 damla limon Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı Islak kurabiye aranje etmek için ilk önce şerbetini hazırlayalım Bunun için bir küçük tencereye su ve şekeri alıp üstüne limonu sıkalım Kaynamaya başlayınca 34 dakika daha kaynatarak altını kapatalım ve ılınmaya bırakalımKurabiye hamurunu yoğuralım Yoğurma kabına tereyağını, unu, yumurtayı, kakaoyu, pudra şekerini, portakal kabuğu rendesini, akıcı yağını alarak karıştıralımEle yapışmayacak bir hamur elde edelim Bir avuç dek iri çektiğimiz cevizi ilave edelim Kabartma tozum ve vanilyam yoktu kullanmadım Böylece bi fark olmadıKurabiyeleri şekillendirelim Bir tepsiye yağlı kağıt serelim ve hamurdan parçalar alıp yuvarlak şekil vererek tepsiye dizelim Benzer işlemi tüm hamura yapalımKurabiyelerimizi evvelden ısıttığımız 180 derece fırında 1015 dakika pişirelimSon olarak kurabiyeleri şerbetle buluşturalım Kurabiyeler piştikten sonradan, birincil sıcaklığı gidince ılınmış olan şerbete kurabiyeleri batırıp çıkaralımBüyüyen şerbeti tercihe göre kurabiyelerin üzerine dökelim Üzerini istediğimiz gibi süsleyelimol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur