iltasyazilim
FD Üye
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt (hamura)
1 paket kakao (3 yemek kaşığı kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket hazır çikolata sosu ya da evde kendi yaptığımız sos
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şantinin hazırlanmasına)
1,5 su bardağı süt (piştikten sonra kekin üzerine)
Öncelikle kekimizi pişirelim
Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım Sütümüzü de ilave edip son bir kere daha çırpalım
Kare bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim Kürdan batırıp temiz çıkınca piştiğini anlıyoruz
Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım
Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim
İyice soğuduktan sonra Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzü de çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım
Buzdolabında en az 34 saat bekletelim çikolatalı sosu tarifine uygun şekilde hazırlayıp kullanacağımız zamana kadar soğutalım…
*Çikolata sosunu kendiniz hazırlamak isterseniz aşağıdaki tarifi yapabilirsiniz; süper, hazır sosa fark atar
Çikolata sosu için:
2,5 çay bardağı süt
34 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta (mısır nişastası kullandım)
1 çorba kaşığı kakao
200 gr çikolata
Öncelikle süt ile şekeri birlikte kaynatalım Küçük bir kapta nişasta ile kakaoyu az su ile eritelim Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım
Altını kapatıp , üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım Sonra soğutalım
Çikolata sosumuzu, servis yaparken isterseniz bir bütün olarak krem şantinin üzerine, isterseniz de kare kare kestikten sonra üzerine azar azar dökerek sunuyoruz
Enfesss pastamız tam da ağzınıza layık …
Afiyet olsun
Kaynak : nefisyemektariflerinet
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt (hamura)
1 paket kakao (3 yemek kaşığı kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket hazır çikolata sosu ya da evde kendi yaptığımız sos
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şantinin hazırlanmasına)
1,5 su bardağı süt (piştikten sonra kekin üzerine)
Öncelikle kekimizi pişirelim
Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım Sütümüzü de ilave edip son bir kere daha çırpalım
Kare bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim Kürdan batırıp temiz çıkınca piştiğini anlıyoruz
Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım
Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim
İyice soğuduktan sonra Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzü de çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım
Buzdolabında en az 34 saat bekletelim çikolatalı sosu tarifine uygun şekilde hazırlayıp kullanacağımız zamana kadar soğutalım…
*Çikolata sosunu kendiniz hazırlamak isterseniz aşağıdaki tarifi yapabilirsiniz; süper, hazır sosa fark atar
Çikolata sosu için:
2,5 çay bardağı süt
34 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta (mısır nişastası kullandım)
1 çorba kaşığı kakao
200 gr çikolata
Öncelikle süt ile şekeri birlikte kaynatalım Küçük bir kapta nişasta ile kakaoyu az su ile eritelim Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım
Altını kapatıp , üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım Sonra soğutalım
Çikolata sosumuzu, servis yaparken isterseniz bir bütün olarak krem şantinin üzerine, isterseniz de kare kare kestikten sonra üzerine azar azar dökerek sunuyoruz
Enfesss pastamız tam da ağzınıza layık …
Afiyet olsun
Kaynak : nefisyemektariflerinet