iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
500 gr kıyma
1 soğan
tuz
karabiber
SERVİSİ İÇİN:
1 bayat ekmek
2 su bardağı kemik suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
3 köy biberi
3 domates
HAZIRLANIŞI:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz Soğanı, rendenin ince yeriyle rendeliyoruz
Tuz ve karabiberi atıyoruz ve iyice yoğuruyoruz Orta boy köfteler yuvarlayıp hafif bastırıyoruz Ekmeği dilimliyoruz Et suyunu küçük bir tencerede kaynatıyoruz İçine biraz da tereyağı atıyoruz Toz kırmızı biberi de ekliyoruz Ekmekleri ocak üstü ızgara tavada kızartıyoruz Kızarmış ekmekleri maşayla tutup bir taraflarını et suyuna batırıp ıslatıyoruz Islattığımız kısım yukarı bakacak şekilde servis tabağına diziyoruz Köfteleri ızgarada çevirerek pişiriyoruz Ekmeklerin üzerine köfteleri diziyoruz Domates ve biberleri de dilimliyoruz Izgarada domates ve biberleri de kızartıp servis tabağına alıyoruz Servis ediyoruz
Kaynak:Oktay Usta
500 gr kıyma
1 soğan
tuz
karabiber
SERVİSİ İÇİN:
1 bayat ekmek
2 su bardağı kemik suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
3 köy biberi
3 domates
HAZIRLANIŞI:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz Soğanı, rendenin ince yeriyle rendeliyoruz
Tuz ve karabiberi atıyoruz ve iyice yoğuruyoruz Orta boy köfteler yuvarlayıp hafif bastırıyoruz Ekmeği dilimliyoruz Et suyunu küçük bir tencerede kaynatıyoruz İçine biraz da tereyağı atıyoruz Toz kırmızı biberi de ekliyoruz Ekmekleri ocak üstü ızgara tavada kızartıyoruz Kızarmış ekmekleri maşayla tutup bir taraflarını et suyuna batırıp ıslatıyoruz Islattığımız kısım yukarı bakacak şekilde servis tabağına diziyoruz Köfteleri ızgarada çevirerek pişiriyoruz Ekmeklerin üzerine köfteleri diziyoruz Domates ve biberleri de dilimliyoruz Izgarada domates ve biberleri de kızartıp servis tabağına alıyoruz Servis ediyoruz
Kaynak:Oktay Usta