iltasyazilim
FD Üye
Islamadan Tane Tane Olan Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı Reis Baldo Pirinç
*2 yemek kaşığı arpa şehriye
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
Varsa;
*2 su bardağı et yada tavuk suyu
*2 su bardağı su
Yoksa;
*4 su bardağı suyun içinde eritilmiş yarım et yada tavuk suyu tableti
*1 tatlı kaşığına yakın tuz
*1 çay kaşığı limon suyu
*1 çay kaşığı şeker yada 1 adet kesme şeker
Islamadan Tane Tane Olan Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçleri süzgece alalım ve çeşmenin sıcak kısmını açıp pirinçleri sıcak suda parmaklarımızla ovuşturarak 5 dakika yıkayalım Pirinçten nişastayı arındırdıktan sonra pirinçleri süzgeçte suyu süzülene kadar bekleyelim yada havlu peçeteye döküp ıslaklığını alalım Teflon tencereye yağı katıp erittikten sonra kızan yağa şehriyeleri atalım Karıştırarak kavuralım Şehriyeler rengini aldıktan sonra pirinçleri ilave edelim ve kavurmaya devam edelim Pirinçler kaşıktan tane tane dökülene kadar orta ateşte kavuralım Kavrulan pirinçlere sıcak suyu ekleyelim (2 su bardağı pirinçe 4 su bardağı su)Suyu fokurdayıp kaynıyorsa ocağın altını kısıp ardından tuzunu, (suyuna karıştırmadıysak) tabletini, şekerini ve limon suyunu ilave edip yavaşça iki defa çevirip karıştıralım Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım Kapamadan birkaç dakika önce birkez daha karıştırıp kapağını tekrar kapatalım Suyunu çekip pişen pilavımızı ocaktan alalım Üzerine 2 kat olacak şekilde havlu peçete kapatıp kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika dinlenmeye bırakalım
?Sıcak su pirinçi sertleştirmez
?Limon ve şeker pirinçin rengini korumasını ve pirinçin tane tane olmasını sağlar
?Tahta kaşık pirinçi kırmaz
?Sıvıyağ katı yağ değildir, çabuk yanmaz Tereyağ tad açısından lezzet verir
?Bulyon yada et yada tavuk suyu koymak ayrıbir lezzet katar
?Kağıt havlu pilavın demlenmesini sağlar
?Pilavın suyunu koyduktan sonra çok karıştırmamak lapa olmasını engeller
Afiyet bal şeker olsun
*2 su bardağı Reis Baldo Pirinç
*2 yemek kaşığı arpa şehriye
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
Varsa;
*2 su bardağı et yada tavuk suyu
*2 su bardağı su
Yoksa;
*4 su bardağı suyun içinde eritilmiş yarım et yada tavuk suyu tableti
*1 tatlı kaşığına yakın tuz
*1 çay kaşığı limon suyu
*1 çay kaşığı şeker yada 1 adet kesme şeker
Islamadan Tane Tane Olan Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçleri süzgece alalım ve çeşmenin sıcak kısmını açıp pirinçleri sıcak suda parmaklarımızla ovuşturarak 5 dakika yıkayalım Pirinçten nişastayı arındırdıktan sonra pirinçleri süzgeçte suyu süzülene kadar bekleyelim yada havlu peçeteye döküp ıslaklığını alalım Teflon tencereye yağı katıp erittikten sonra kızan yağa şehriyeleri atalım Karıştırarak kavuralım Şehriyeler rengini aldıktan sonra pirinçleri ilave edelim ve kavurmaya devam edelim Pirinçler kaşıktan tane tane dökülene kadar orta ateşte kavuralım Kavrulan pirinçlere sıcak suyu ekleyelim (2 su bardağı pirinçe 4 su bardağı su)Suyu fokurdayıp kaynıyorsa ocağın altını kısıp ardından tuzunu, (suyuna karıştırmadıysak) tabletini, şekerini ve limon suyunu ilave edip yavaşça iki defa çevirip karıştıralım Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım Kapamadan birkaç dakika önce birkez daha karıştırıp kapağını tekrar kapatalım Suyunu çekip pişen pilavımızı ocaktan alalım Üzerine 2 kat olacak şekilde havlu peçete kapatıp kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika dinlenmeye bırakalım
?Sıcak su pirinçi sertleştirmez
?Limon ve şeker pirinçin rengini korumasını ve pirinçin tane tane olmasını sağlar
?Tahta kaşık pirinçi kırmaz
?Sıvıyağ katı yağ değildir, çabuk yanmaz Tereyağ tad açısından lezzet verir
?Bulyon yada et yada tavuk suyu koymak ayrıbir lezzet katar
?Kağıt havlu pilavın demlenmesini sağlar
?Pilavın suyunu koyduktan sonra çok karıştırmamak lapa olmasını engeller
Afiyet bal şeker olsun