Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İslamiyet Teravih Namazı Nasıl Kılınır

İslamiyet Teravih Namazı Nasıl Kılınır
0
119

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Teravih namazı kılınışı
Teravih Namazı Nasıl Kılınır

Yirmi rek'at olan teravih namazı her iki rek'atın sonunda selâm verilerek kılındığı gibi dört rek'atta bir selâm verilerek de kılınır Her iki durumda da namaza devam edilir ve yirmi rek'at tamamlanır

İki Rek'atta Bir Selâm Verilerek Teravihin Cemaatle Kılınışı:
Yatsı namazının farzı ve son sünneti kılındıktan sonradan teravih namazına başlanır
Namaz kıldıracak imam: Kasıt ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya bana uyanlara imam oldumdiye amaç ederek iftitah tekbirini alıp ellerini bağlar
İmam'ın uydum imamadiyerek niyet eder ve imamın tekbirinden daha sonra Allahü Ekberdiyerek tekbir alır ve ellerini bağlar
Bundan sonra imam ve cemaat gizlice Sübhânekeyi okur Sübhaneke'nin okunması bitince (Cemaat ayakta başka bir şey okumaz) imam gizli gizli EûzüBesmele açıktan fatiha ve bir sûre okur Cemaatle birlikte rükû ve secdeleri yaptıktan daha sonra ikinci rek'ata kalkılır
Burada tekrar imam el altından Besmele açıktan da fatiha ve bir sûre okuyup cemaatle birlikte rükû ve secdeleri yaparak oturulur
Bu oturuşta imam ve cemaat Ettehiyyatü Allâhümme salli Allâhümme bârik ile Rabbenâ âtinaduasını okuyarak selâm verirler Bu Nedenle iki rek'at kılınmış olur
Ayağa kalkılarak betimleme ettiğimiz şekilde ikişer rek'at kılınmaya devam edilerek yirmi rek'at tamamlanır Bundan sonra üç rek'atlı vitir namazı da cemaatle kılınır

İki Rek'atte Bir Selâm Verilerek Teravihin Kimsesiz Kılınışı:
Kasıt ettim Allah rızası için teravih namazını kılmayadiyerek kasıt edilir ve tıpkı sabah namazının iki rek'at sünneti gibi kılınır
Yirmi rek'at tamamlanıncaya dek ikişer rek'at kılmaya devam edilir teravih bitince de vitir namazı kılınır

Dört Rek'atta Bir Selâm Verilerek Teravihin Cemaatle Kılınışı:
Namazı kıldıracak imam ve cemaat yukarıda betimleme ettiğimiz gibi niyet ederek iftitah tekbirini alır ve ellerini bağlar İmam ve cemaat gizlice Sübhaneke'yi okuduktan daha sonra (Cemaat diğer birşey okumaz) imam gizli gizli EûzüBesmele açıktan fatiha ve bir sûre okuyup rükû ve secdeleri yaparak ikinci rek'ata kalkılır
Burada imam el altından Besmele'yi açıktan fatiha ve bir sûre okuyup rükû ve secdeleri yapar ve otururlar İkinci rek'atın sonundaki bu ilk oturuşta imam ve cemaat Ettehiyyatü Allâhümme salli ve Allâhümme barikokur ve üçüncü rek'ata kalkarlar
Üçüncü rek'atın başında keza imam hem de cemaat gizilce Sübhaneke'yi okur Daha Sonra imam gizlice EûzüBesmele açıktan fatiha ve bir sure okur Sonra rükû ve secdeleri yaparak dördüncü rek'ata kalkarlar
İmam el altından Besmele'yi açıktan da fatiha ve bir sure okuyarak yeniden rükû ve secdeler yapılıp oturulur
Bu oturuşta da imam ve cemaat Ettehiyyatü Allâhüme salli Allâhümme barik Rabbenâ âtinaokuduktan sonra selâm verirler Böylece teravih namazının birincil dört rek'atı kılınmış olur
Bundan sonradan ayağa kalkılarak tıpkı tasvir ettiğimiz gibi dörder rek'at kılınmaya devam edilerek yirmi rek'at tamamlanır
Daha Sonra da cemaatle vitir namazı kılınır

Dört Rek'atta Bir Selâm Verilerek Teravihin Kimsesiz Kılınışı:
Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmayadiye hedef edilir ve aynen ikindi namazının sünneti gibi kılınır Aradaki fark yalnızca niyetin öbür olmasıdır Bu Nedenle dörder rek'at kılınarak yirmi rek'at tamamlanır Bunun peşinden de vitir namazı kılınır *

858,467Konular
981,169Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt