İslamiyete hakaret eden chpliler listesi ÖNDER TEZ NE İLKMİŞ NE DE SON OLACAĞA BENZİYOR CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Peygamber Efendimiz'e yönelik terbiye dışı sözleri, ufukta bir “özür hazırlığı da görülmediği için içimizi acıtmayı sürdürüyor Bu partinin fazla sayıdaki mensuplarının mazisindeki aynı densizlikler ise olup bitenin neredeyse “fikren ırsî ve böylece de “taammüden olduğu intibaını uyandırıyor “İslâmiyet denince benim aklıma çorap kokusu gelir… Bu zavallı sözlerin sahibi, CHP'nin ideologlarından, uzun yıllar bu partiden milletvekilliği yapmış Falih Rıfkı Atay'dan başkası yok Bu neviden ideologlarla yola düzülen bir siyasî kervanın; süre içerisinde daha o kadar çok defosunun olması ise muhakkak kaçınılmazdı, nitekim öyle de oldu Biz de, CHP'nin Günâh Galerisinde sık sık 'haşa' diyerek bir gezinti yaptık Gezerken de gördük fakat, Önder Sav'ın özrü kabahatinden büyük gerekçesi “kameraların açık olduğunu bilmiyorduma karşılık, selefleri ise “kayıttan hiç mi hiç çekinmemişler Meclis kürsüsü, konferans, köşe yazısı bodoslama gitmişler… “BEŞ SÜRE NAMAZ YOKTUR İsmail Habib Sevük, bir yandan CHP milletvekilliği yaparken bir yana da Cumhuriyet'te köşe yazıyordu Bir yazısında, “sınırları çok lakin fazla zorlamıştı: “Namaz Mekke devrinde yoktur Mekke âyetlerinde ibadetten müphem bahsedilirdi, bu da sırf Muhammed'e tevcih edilmişti Müminlere yok Namaz müminlere Medine'de teşmil edildi O da üç vakitte; fecirde, grupta, geceleyin Beş vakit namaz Muhammed İslâmlığı'nda asla yoktur “ONDÖRT ASIRLIK SAKAT İNANÇ “Devlet idaresindeki barbar sofuların elindeki dine kutsallık tanımak, bana kadar Afrika zencilerinin çömlek ve taş parçalarına tapmalarından fazla bir anlam açıklama etmez Birinci olayla ikinci olay arasındaki fark, ilki kuruntuya dayanan bir inanç, ikincisi de bir toprak parçasına güvenmekten ibarettir Türk medeni kanunu yürürlüğe girdiği gün, milletimiz ondört asırdır kendini çeviren sakat ve karmakarışık inançlardan kurtulmuş olacaktır Bu ve buna aynı sözleri sıkça Meclis kürsüsünden dillendiren bir isimdi CHP'li Yargı Bakanı Mahmut Esat Bozkurt “YARATILIŞ HİKÂYEDİR 1930'lu yıllarda, Ankara Türk Ocağı salonundaki sayısız konferanslarından birisindeydi Anlatıyordu: “İshak, İbrahim, Nuh, İdris ve Şit vasıtasıyla ebül beşer Âdem'e kazanç dayanırdı Ondan ötesi yoktu; zira Âdem'i bana kalırsa Hallâkı Evren, çömlek gibi çamurdan yoğurup yapmış ve içine kendi ruhundan nefyetmişti Ezcümle 'Hilkât kâinat' ve 'Hilkâti beşer' kısımları, mucize ve kerametler, reel vakalar gibi hikâye ediliyordu Adı Yusuf Akçura'ydı, o da CHP'li vekildi “ÇÖKEN İSLAM DİNİ CHP'li Mehmet Itibar, Meclis kürsüsünde “medenî kanunu savunma babında “İslâm'ın çöktüğüne inandırmaya çalışıyordu kendisini de, dinleyenleri de: “Yakılan ve ebediyen çöken ArapAcem dinî ve tasavvufî tahakkümdür Dışarı Giden, kaynağı dinî ve ilâhî olan hukuktur Artık, karşısındakini ilzam için 'âyet ve hadis' saymakta anlam yoktur “MAYMUN ATALARIM DİNİ CHP'li öteki bir temsilci Celal Nuri İleri'nin derdi ise başkaydı: İleri gazetesindeki köşesinde şöyle yazıyordu : “İnsan hayvandan ayrılınca bir nevi maymun ailesiydi Birincil atalarımız şüphesiz ormanların içinde sürü halinde serseriyane dolaşıyorlardı “İslâm'la mahvoluruz Tümü de partinin önde gelenlerindendi Yeni tüzük yapacaklardı, “çok nazik bir konu tartışıyorlardı Merhum Kazım Karabekir, hem tarih, ayrıca Allah indinde “tezkiyesini yapmıştı Ya, diğerleri? “ Tevfik Rüştü Aras: Ben kanaatimi insanlar kürsüsünden de haykırırım Kimseden korkmam Teşkilâtı Esâsiyemizde dinimiz açık açık yazılmalıdır Kazım Karabekir: Teşkilâtı Esâsiye'de dinimizin İslâm olduğu yazılıdır Tevfik Rüştü Bey, hangi kanaati haykıracak, hangi dini yazdıracaksın? Hıristiyanlığı mı? Mahmut Esat Bozkurt: Evet Hıristiyanlığı… Çünkü İslâmlık terakkiye manidir Bu dinle yürünmez, mahvoluruz ve bize de kimse önem vermez “ÂYETLER BİZİ ALAKADAR ETMEZ Mehmet Âkif merhumun; dindarlığına, edebine bakıp da, “Benim Şemseddin'im diyerek taltif ettiği genç, orta yaşlılığında ise bambaşka havalardaydı: “Bu milletin kafasından din fikrini sökmek için bize daha otuz sene lazım Benim dinsizliğim taassup derecesindedir Komünizm ve din zehirlerinin tesirine karşısında demokrasiye tutarsız sayılabilecek kanunlar var Fakat bunların zarurî bir önlem olarak yaşaması lâzım Şeriat kaidelerinin mahiyeti, o zamanki mahallî şartların icabının yerine getirilmesinden ibarettir Bu kaideler, bin küsur sene sonradan başka başka muhit şartları içinde yaşamış milletlerin hayatına esas olamaz Peygamberin Medine'de koyduğu âyetler devletçiliğe aittir, bizi alâkadar etmez“ “ALLAH, GERÇEKTEN DEĞIL İleri gazetesinde köşe, Meclis'te sandalye sahibiydi Kılıçzade Hakkı “Onun Allah'ı; sadece şiddet zamanların kurtarıcısıydı, bir de “halisünasyonydı da: “Allah'ın varlığına iman etmek, o aslinda var olduğu için değil, bizim sıkıntı içinde olduğumuz zamanlarda moralimiz sağlamlaştırmak için gereklidir “AHIRET SAADETİNİ KAYBETTİM Romanlarında, halkın din kaynaklı saf inanışlarıyla “satirik (alaylı) bir üslupla alay ederdi defalarca Şayet de o yüzden güldüğü şeylere inanmaması normaldi Bir derginin, “Ahirete inanır mısınız? sorusuna, “Dünyaya gözleriniz kapar kapamaz sevdiğimiz şeyleri orada bulacağımızı ummak fazla hoş bir şeydir Lakin ben bu saadeti şimdiden kaybettim cevabını vermişti CHP'li delege Reşat Nuri Güntekin “DİNİ NEŞRİYATA TARAFTAR DEĞİLİZ Matbuat Umum Müdürü Vedat Nedim Tör, bir bürokrattı fakat Yakup Kadri Karaosmanoğlu ve Şevket Süreyya Aydemir'le birlikte CHP'ye ideolojik istikamet hazırlayan Kadro dergisinin de kurucularından birisiydi Dolayısıyla zımnen tabi olduğu partisine yerinde genelgeleri vardı: “Biz her ne şekil ve surette olursa olsun memleket zarfında dinî neşriyat yapılarak dinî bir atmosfer yaratılmasına ve gençlik için dinî bir zihniyet fideliği vücuda getirilmesine taraftar değiliz MEKKE'Lİ YOBAZ 1932'de ölen Abdullah Cevdet, bir yazısında Peygamber Efendimiz'e “Mekke'li Dar Görüşlü Kimse diyerek hakaret emiş, böylece mahkemeye verilmişti Altı dönem CHP'den milletvekilliği yaparken bir yanlamasına da Akşam gazetesinin başyazarlığını yürüten Necmettin Vefalı Sadak ise bu olay üzerine köşesinde şunları yazmıştı: “Abdullah Cevdet, hala Mekke'li yobazların pençesinde Taassup akımına göre suç farzedilen bir zihin mücadelesi için bugün mahkûm olursa doğrusu tuhaf olacaktır CHP'Lİ ŞAİR VEKİLLER “Allah'ı da, Sultan'la birlikte tahtından indirdik Bizim mâbedlerimiz fabrikalardır Refik Ahmet Sevengil “Sen takıl peşine de baldırı çıplak Arabın Korkma gir kanına hikmetin aşkın şarabın Osman Nuri Çerman “İnsanız en onurlu mahlûkuz Deyip de öyle artı Övünmek haksız Atamız elma çaldı cennetten Biz o hırsızın çocuklarıyız Orhan Seyfi Orhon “Umduğun değilse Tanrın ey beşer Gönül seçim eder yoğu vara Mim Kemâl Öke “Cehennemim var diye Kurum etme ey Tanrım Bağrımdaki ateşle Seni bile yakarım Aşık Yusuf (Falih Rıfkı Atay) Haber Kaynağı : Samanyolu Haber