nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
İslamiyetten Önce de Namaz Var mıydı
İslamiyet Öncesi Namaz Var mıydı
Namaz da İslamiyet'ten önce vardı hatta, bugünkü gibi günde beş vakit kılınıyorduSadece İsimleri farklıydı
Şaharit Sabah namazı
Musaf Öğle namazı
Minha İkindi namazı
Neilat şerarim Akşam üstü namazı
Maarib Akşam namazı
Kuran'da var olan sosyal içerikli temaların yaklaşık olarak hepsi, Tevrat'ta da vardır
Mesela Ebu Hüreyre şöyle demiştir
Ehli kitap (Yahudiler), Tevrat'ı İbranice olarak okur, bize de Arapça olarak açıklamasını yaparlardı buna aleyhinde Muhammed bize, 'siz onları ne doğrulayın, ne de yalanlayın' diyordu
Halife Ömer:
Ehli kitap kendi arasında Tevrat okurken, ben de onları dinlerdim aslında Kuran ile Tevrat arasında herhangi bir ayrım görmezdim
Kaynak:
Vahidi, eshabı nüzul, Bakara suresi, 98ayet *
İslamiyet Öncesi Namaz Var mıydı
Namaz da İslamiyet'ten önce vardı hatta, bugünkü gibi günde beş vakit kılınıyorduSadece İsimleri farklıydı
Şaharit Sabah namazı
Musaf Öğle namazı
Minha İkindi namazı
Neilat şerarim Akşam üstü namazı
Maarib Akşam namazı
Kuran'da var olan sosyal içerikli temaların yaklaşık olarak hepsi, Tevrat'ta da vardır
Mesela Ebu Hüreyre şöyle demiştir
Ehli kitap (Yahudiler), Tevrat'ı İbranice olarak okur, bize de Arapça olarak açıklamasını yaparlardı buna aleyhinde Muhammed bize, 'siz onları ne doğrulayın, ne de yalanlayın' diyordu
Halife Ömer:
Ehli kitap kendi arasında Tevrat okurken, ben de onları dinlerdim aslında Kuran ile Tevrat arasında herhangi bir ayrım görmezdim
Kaynak:
Vahidi, eshabı nüzul, Bakara suresi, 98ayet *