Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İşlevleri teker teker Ayarlar uygulamasına taşınsa da, Windows'un Denetim Masası hiçbir yere gitmiyor

İşlevleri teker teker Ayarlar uygulamasına taşınsa da, Windows'un Denetim Masası hiçbir yere gitmiyor

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
denetim-masasi-islevlerinin-bir-kismini-daha-kaybetti-ilw5.jpg

Denetim Masası, 1985'te piyasaya sürülen işletim sisteminin birinci sürümünden bu yana Windows'un ayrılmaz ve ikonik bir modülü olmuştur. Lakin Microsoft'un Windows 11’de bu ikonik kesiminin fonksiyonlarının birçoklarını yeni Ayarlar uygulamasına taşımasıyla birlikte artık günlerinin sayılı olduğunu söyleyebiliriz.

Yine de, Windows Latest'ın söylediğine nazaran yaklaşan bir Windows 11 güncellemesi, Kontrol Masası'nın daha fazla fonksiyonunu Ayarlar'a taşıyacak üzere görünse de, Microsoft şimdi bu eski sistemi de büsbütün terk etmiyor. Çünkü Kontrol Masası yeniden yerli yerinde durmaya devam ediyor.

Denetim Masası'ndan Ayarlar'a geçen en büyük özellik, eski Win32 masaüstü uygulamaları da dahil olmak üzere programları kaldırabilme yeteneği üzere gözüküyor. Ayarlar penceresinden birtakım uygulamaları kaldırmak mümkün olsa da, hepsini kaldırmak daha evvel mümkün değildi. Bu nedenle, kaldırmak istediğiniz uygulamayı bulmak için ekranlar ortasında daha az geçiş yapmanızı gerektirecek bu geçişin memnuniyetle karşılanacağını varsayım edebiliriz.