Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İslim Kebabı

İslim Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

1 kg kuzu kuşbaşı 1 kg patlıcan ( uzun olacak ) 3 4 tane domates 3 4 tane sivri biber 2 tane kuru soğan 1 yemek kaşığı salça Tuz Toz karabiberi Pul biber Kimyon

Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 40dk İslim Kebabı Tarifi Yapılışı

Önce etleri suyunu çekene kadar pişiriyoruz patlıcanları uzunlamasına ince şerit kesip kızartıyoruz ,pişen etin içine soğan sıvı yağ ekleyip kavuruyoruz, tuz ,karabiber ,kimyon ,1 kaşık salça ekliyoruz patlıcanları artı şeklini verip orta kısmına 1 yemek kaşığı kadar etimizi koyup kürdan yardımıyla kapatıyoruz Domates ve biber de üstüne bırakıyoruz
Not, ben sosu eti yaptığım tavanın altında kalan yağın içine 1 su bardağı kadar sıcak su ekledim ve biraz 1 tatlı kaşığı kadar salça ekledim ve ısıttım patlıcanların üzerine gezdirdim
İsterseniz 2 şu bardağı su biraz salça tuz karabiber de tavada ısıtıp sosunu hazırlayabilirsiniz
180 d°c fırında üst kısımdaki biber ve domates kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
1 patlıcandan 4 ince şerit çıkıyor kişi başına 2 tane islim kebabı yetiyor ,yani 1 kişiye 1 patlıcan düşüyor kalabalık misafiriniz olursa bu şekilde sayımı yapabilirsiniz

858,507Konular
982,875Mesajlar
33,084Kullanıcılar
egoesraSon üye
Üst Alt