iltasyazilim
FD Üye
Ispanak Beğendili Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram ıspanak
*2 çorba kaşığı tereyağı
*2 çorba kaşığı un
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı kaşar peyniri
*500 gram sotelik doğranmış tavuk göğsü
*2 orta boy biber
*1 paket mantar
*1 adet havuç
*1 adet patates
*1 su bardağı domates püresi
*Yarım fincan sıvı yağ
Ispanak Beğendili Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
1
*Bir paket mantar sap kısımlarından ayrılıp yıkanır, doğranır, kararmaması için limonlu suda bekletilir, daha sonra patates ve havuç soyulur, küp doğranıp tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su eklenip haşlamaya bırakılır
*Ayrı bir tavaya tavuk alınır, suyunu çekene kadar kavrulur, tavuk suyunu çekince süzülen mantar eklenir, mantar da su bırakacağı için yine suyunu çekene kadar kavrulur
*Suyunu çekince biber ve sıvı yağ eklenip sotelenir, en son haşladığımız havuç, patates ve domates püresi eklenip altı kısılarak beş dakika pişirilir, kapağı kapatılır
*Ispanak doğranır, yıkanır, tepsiye boşaltılıp suyu çıkana kadar yoğrulur, suyu elimizle sıkılarak hazır edilir, bunu yapmazsak beşamel sosumuz sulanır
Şimdi de beşamel sos için tereyağı ve un tencereye alınır
*Un kavrulunca süt azar azar eklenip bir yandan da karıştırılır, kaynayınca ıspanak ve kaşar peyniri eklenip iyice karıştırılır servis yapacağımız tabağa önce beğendi yayılır, üzerine sote tavuk koyulup servis edilir
*Sıcak yemekte fayda var, beğendi soğuyunca aynı lezzeti vermiyor
*250 gram ıspanak
*2 çorba kaşığı tereyağı
*2 çorba kaşığı un
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı kaşar peyniri
*500 gram sotelik doğranmış tavuk göğsü
*2 orta boy biber
*1 paket mantar
*1 adet havuç
*1 adet patates
*1 su bardağı domates püresi
*Yarım fincan sıvı yağ
Ispanak Beğendili Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
1
*Bir paket mantar sap kısımlarından ayrılıp yıkanır, doğranır, kararmaması için limonlu suda bekletilir, daha sonra patates ve havuç soyulur, küp doğranıp tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su eklenip haşlamaya bırakılır
*Ayrı bir tavaya tavuk alınır, suyunu çekene kadar kavrulur, tavuk suyunu çekince süzülen mantar eklenir, mantar da su bırakacağı için yine suyunu çekene kadar kavrulur
*Suyunu çekince biber ve sıvı yağ eklenip sotelenir, en son haşladığımız havuç, patates ve domates püresi eklenip altı kısılarak beş dakika pişirilir, kapağı kapatılır
*Ispanak doğranır, yıkanır, tepsiye boşaltılıp suyu çıkana kadar yoğrulur, suyu elimizle sıkılarak hazır edilir, bunu yapmazsak beşamel sosumuz sulanır
Şimdi de beşamel sos için tereyağı ve un tencereye alınır
*Un kavrulunca süt azar azar eklenip bir yandan da karıştırılır, kaynayınca ıspanak ve kaşar peyniri eklenip iyice karıştırılır servis yapacağımız tabağa önce beğendi yayılır, üzerine sote tavuk koyulup servis edilir
*Sıcak yemekte fayda var, beğendi soğuyunca aynı lezzeti vermiyor