Et yemeklerinin yanına yakışacak nefis bir tanım geliyor! İşte enfes ıspanak borani tanımı...
Borani Tanımı
Materyaller;
1 kg ıspanak
6 yemek kaşığı likit yağ
1 adet kuru soğan
1 su bardağı süzme yoğurt
Yarım su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için;
Nane / Al toz biber
Tereyağı
Boraninin Hazırlanışı
Yemeklik doğradığınız soğanı yağ ile birlikte kavurun. Üzerine yıkayıp doğradığınız ıspanağı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra tuzunu ek edin, birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Bir kabın içerisinde süzme yoğurdu, yoğurdu, ezdiğiniz sarımsağı ve tuzu ekleyerek karıştırın. Soğuyan ıspanakla birlikte karıştırın. Üzerine tereyağını kızdırarak, isteğe bağlı kızdırdığınız nane yahut al toz biber ile servis edin.