iltasyazilim
FD Üye
Ispanak Borani Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo ıspanak
*1 çay bardağı pirinç
*Üzerine gelecek kadar su
*Tuz
Üzeri için;
*1 kase yoğurt
*2 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı pul biber
Ispanak Borani Tarifi Yapılışı
1
*Ispanağı yıkayıp doğrayın Sirkeli suda bekletirseniz daha iyi arınır Tencereye alın
*1 çay bardağı pirinci yıkayıp, ıspanağın üzerine ekleyin
*Tuzunu da ekleyip, üzerine gelecek su ekleyip, ağzını kapatın
*Ispanakta suyunu salacağı için çok su eklemenize gerek yok
*Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin
*Pirinçleri kontrol edin Pirinçler pişince yemek pişmiş sayılır))
*Daha sonra soğuması için servis tabağına alın
*Üzeri için yoğurt, un, içine sarımsak rendeleyin
*Karıştırıp, ıspanağın üzerine dökün
*Tereyağını eritip, üzerine sıvı yağ ve pul biber ekleyin
*23 dakika kızdırıp, altını kapatın ve ıspanakla yoğurdun üzerine dökün Afiyet olsun
*Yarım kilo ıspanak
*1 çay bardağı pirinç
*Üzerine gelecek kadar su
*Tuz
Üzeri için;
*1 kase yoğurt
*2 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı pul biber
Ispanak Borani Tarifi Yapılışı
1
*Ispanağı yıkayıp doğrayın Sirkeli suda bekletirseniz daha iyi arınır Tencereye alın
*1 çay bardağı pirinci yıkayıp, ıspanağın üzerine ekleyin
*Tuzunu da ekleyip, üzerine gelecek su ekleyip, ağzını kapatın
*Ispanakta suyunu salacağı için çok su eklemenize gerek yok
*Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin
*Pirinçleri kontrol edin Pirinçler pişince yemek pişmiş sayılır))
*Daha sonra soğuması için servis tabağına alın
*Üzeri için yoğurt, un, içine sarımsak rendeleyin
*Karıştırıp, ıspanağın üzerine dökün
*Tereyağını eritip, üzerine sıvı yağ ve pul biber ekleyin
*23 dakika kızdırıp, altını kapatın ve ıspanakla yoğurdun üzerine dökün Afiyet olsun