iltasyazilim
FD Üye
Ispanak Diblesi Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg ıspanak
*1 çay fincanı pirinç
*2 çay fincanı su
*Orta boy soğan
*Salça
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Yağ
Ispanak Diblesi Tarifi Yapılışı Bu tarifi ilk yaptığımda o kadar da hoş olacağını sanmıyordum Lakin bizim evde ıspanak yemeğinden daha çok tercih edilir oldu
Evvela ıspanakları güzelce yıkayıp, kalınlığı serçe parmağımızdan daha ince olacak şekilde doğruyoruz
Hemen ardından soğanı ince ince kıyıp pembeleşene kadar yağda kavuruyoruz
Salçayı ekledikten sonra ıspanakları da tencereye alıp bir süre kavuruyoruz (ıspanaklar sinip biraz kendini alana kadar)
Pirinci tuzu ve baharatları kattıktan sonra karıştırıp kaynar suyunu ilave ediyoruz Ve tencerenin kapağını aralık kapatıp altını kısığa yakın yere getiriyoruz Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz
Ben 20 dk pişirdim Suyunu biraz daha fazla koydum çünkü pirinçin normalden fazla su çekiyordu Altını kapattıktan sonra 5 dk kapağı kapalı dinledirelim
Yoğurtla beraber servis edelim
Afiyet olsun
*Yarım kg ıspanak
*1 çay fincanı pirinç
*2 çay fincanı su
*Orta boy soğan
*Salça
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Yağ
Ispanak Diblesi Tarifi Yapılışı Bu tarifi ilk yaptığımda o kadar da hoş olacağını sanmıyordum Lakin bizim evde ıspanak yemeğinden daha çok tercih edilir oldu
Evvela ıspanakları güzelce yıkayıp, kalınlığı serçe parmağımızdan daha ince olacak şekilde doğruyoruz
Hemen ardından soğanı ince ince kıyıp pembeleşene kadar yağda kavuruyoruz
Salçayı ekledikten sonra ıspanakları da tencereye alıp bir süre kavuruyoruz (ıspanaklar sinip biraz kendini alana kadar)
Pirinci tuzu ve baharatları kattıktan sonra karıştırıp kaynar suyunu ilave ediyoruz Ve tencerenin kapağını aralık kapatıp altını kısığa yakın yere getiriyoruz Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz
Ben 20 dk pişirdim Suyunu biraz daha fazla koydum çünkü pirinçin normalden fazla su çekiyordu Altını kapattıktan sonra 5 dk kapağı kapalı dinledirelim
Yoğurtla beraber servis edelim
Afiyet olsun