iltasyazilim
FD Üye
Ispanak (Hemde Havuçlu Ispanak) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg ıspanak
*1 yemek kaşığı margarin ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet soğan
*1 adet biber
*1 adet havuç
*Yarım çay bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı tel şehriye
*Salça
*2 yumurta
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Ispanak (Hemde Havuçlu Ispanak) Tarifi Yapılışı Haydi bismillah deyip başladım ?
Ispanakları doğrayıp yıkayın Tencerede yağı ve küçük küçük doğradığımız soğanları az kavurun Daha sonra rendelediğimiz havuçları ve ince dilimlediğimiz kırmızı biberi ekleyin Biraz kavurun daha sonra yavaş yavaş ıspanakları ekleyin ve kavurun
Ispanakların üstüne bir kaşık salça ekleyin (ben biber ve domates salçalarını karışıyırdım )
Sonra pirinç ve şehriyeyi ekleyip biraz kavurun Tuz karabiber ve pulbiberi ekleyin
Küçük not : ben yarın paket et bulyon ekledim
Üstüne iki su bardağına yakın su ekleyin ve pişirmeye bırakın
Pişince yumurtaları kırın isterseniz yumurtadız sade yoğurtla da tercih edebilirsiniz
Pirinçler pişince kapatabilirsiniz
Afiyet bal şeker ? ? olsun
*1 kg ıspanak
*1 yemek kaşığı margarin ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet soğan
*1 adet biber
*1 adet havuç
*Yarım çay bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı tel şehriye
*Salça
*2 yumurta
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Ispanak (Hemde Havuçlu Ispanak) Tarifi Yapılışı Haydi bismillah deyip başladım ?
Ispanakları doğrayıp yıkayın Tencerede yağı ve küçük küçük doğradığımız soğanları az kavurun Daha sonra rendelediğimiz havuçları ve ince dilimlediğimiz kırmızı biberi ekleyin Biraz kavurun daha sonra yavaş yavaş ıspanakları ekleyin ve kavurun
Ispanakların üstüne bir kaşık salça ekleyin (ben biber ve domates salçalarını karışıyırdım )
Sonra pirinç ve şehriyeyi ekleyip biraz kavurun Tuz karabiber ve pulbiberi ekleyin
Küçük not : ben yarın paket et bulyon ekledim
Üstüne iki su bardağına yakın su ekleyin ve pişirmeye bırakın
Pişince yumurtaları kırın isterseniz yumurtadız sade yoğurtla da tercih edebilirsiniz
Pirinçler pişince kapatabilirsiniz
Afiyet bal şeker ? ? olsun