iltasyazilim
FD Üye
Ispanak, Kabak ,Havuçlu Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo ıspanak
*1 kabak
*1 havuç
*1 pırasa
*2 orta boy soğan
*250 gram kör peyniri
*yarım demekten az dereotu
*Tuz
*Sıvıyağı
Sosu için:
*1 yumurta ve 1 yumurtanın beyazı (sarısını üzerine sürücez)
*1 şişe soda
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Ispanak, Kabak ,Havuçlu Börek Tarifi Yapılışı
NOT: Ispanakları bir gece önceden sirkeli suya koydum Ertesi gün süzüp yıkadım
Soğan küp küp doğranır ve kavrulur üzerine ince ince doğranmış pırasa eklenir Biraz daha kavrulur Sonra ıspanaklar eklenir Ispanak yumuşayana kadar pişirilir ve ocağın altı kapatılır Havuç ve kabak rendelenir, tuzu eklenir, kör peynir eklenir, dereotu gelişi güzel doğranır ve iyice karıştırılıyor Daha sonra yufkalar 2 ye kesilir ve yufkaya fırçayla sos sürülür Hazırlanan harçtan konulur ve sarılır Çok sıkı sarmayın yufka yırtılabiliyor Tepside yuvarlanarak yerleştirin ve diğer yufkalarda onun etrafına dolayın Kalan sosu üzerine her yere dağılacak şekilde dökün Yumurta sarısını sürün isteğe göre susam, çörek otu serpebilirsiniz ben unutmuşum
*1 kilo ıspanak
*1 kabak
*1 havuç
*1 pırasa
*2 orta boy soğan
*250 gram kör peyniri
*yarım demekten az dereotu
*Tuz
*Sıvıyağı
Sosu için:
*1 yumurta ve 1 yumurtanın beyazı (sarısını üzerine sürücez)
*1 şişe soda
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Ispanak, Kabak ,Havuçlu Börek Tarifi Yapılışı
NOT: Ispanakları bir gece önceden sirkeli suya koydum Ertesi gün süzüp yıkadım
Soğan küp küp doğranır ve kavrulur üzerine ince ince doğranmış pırasa eklenir Biraz daha kavrulur Sonra ıspanaklar eklenir Ispanak yumuşayana kadar pişirilir ve ocağın altı kapatılır Havuç ve kabak rendelenir, tuzu eklenir, kör peynir eklenir, dereotu gelişi güzel doğranır ve iyice karıştırılıyor Daha sonra yufkalar 2 ye kesilir ve yufkaya fırçayla sos sürülür Hazırlanan harçtan konulur ve sarılır Çok sıkı sarmayın yufka yırtılabiliyor Tepside yuvarlanarak yerleştirin ve diğer yufkalarda onun etrafına dolayın Kalan sosu üzerine her yere dağılacak şekilde dökün Yumurta sarısını sürün isteğe göre susam, çörek otu serpebilirsiniz ben unutmuşum