iltasyazilim
FD Üye
Ispanak Ve Patatesli Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
ARA SOS;
*125 gr Tereyağ
*1 çay bardağı krema
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı su
İÇ MALZEMESİ;
*7501000 Gr Ispanak
*1 orta boy kurusoğan
*1 patates
*Zeytinyağ
*Karabiber, kırmızıbiber, tuz
ÜZERİNE;
*1 Yumurta sarısı
Ispanak Ve Patatesli Kol Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle Ispanakları birkaç kez yıkayıp elinizle parçaladıktan sonra bir müddet beyaz sirkeli su içinde bekletelim Tencereye ince kıydığımız soğanları, zeytinyağını koyalım ve bir müddet kavurup soğanlar şeffaf hal aldıktan sonra rendelediğimiz patatesi, karabiber ve kırmızıbiber biberi ilave edelim Ardından yıkanıp süzülmüş ıspanağı ilave edip, ıspanaklar yumuşak hal alıp suyunu çekene kadar kavuralım ve kenara alalım soğusun Yufka arasına süreceğimiz sos için küçük bir tencereye tereyağını koyup eritelim Diğer malzemeleride ilave edip bir iki taşım kaynatıp ılınmaya bırakalım Birinci yufkayı tezgaha serelim yarısına sos gezdirip ortadan katlayalım ve tekrar bir miktar sos gezdirelim Yarım ay şeklindeki yufkanın düz kenarına ıspanaklı harçtan koyalım İki kenarı iki parmak kadar katladıktan sonra yufkayı yuvarlayarak saralım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye uzunlamasına yerleştirelim Diğer yufkalarada aynı işlemi yaptıktan sonra 180 derece sıcaklıkta 40 45 dakika üzeri kızarana kadar pişirin
*6 adet yufka
ARA SOS;
*125 gr Tereyağ
*1 çay bardağı krema
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı su
İÇ MALZEMESİ;
*7501000 Gr Ispanak
*1 orta boy kurusoğan
*1 patates
*Zeytinyağ
*Karabiber, kırmızıbiber, tuz
ÜZERİNE;
*1 Yumurta sarısı
Ispanak Ve Patatesli Kol Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle Ispanakları birkaç kez yıkayıp elinizle parçaladıktan sonra bir müddet beyaz sirkeli su içinde bekletelim Tencereye ince kıydığımız soğanları, zeytinyağını koyalım ve bir müddet kavurup soğanlar şeffaf hal aldıktan sonra rendelediğimiz patatesi, karabiber ve kırmızıbiber biberi ilave edelim Ardından yıkanıp süzülmüş ıspanağı ilave edip, ıspanaklar yumuşak hal alıp suyunu çekene kadar kavuralım ve kenara alalım soğusun Yufka arasına süreceğimiz sos için küçük bir tencereye tereyağını koyup eritelim Diğer malzemeleride ilave edip bir iki taşım kaynatıp ılınmaya bırakalım Birinci yufkayı tezgaha serelim yarısına sos gezdirip ortadan katlayalım ve tekrar bir miktar sos gezdirelim Yarım ay şeklindeki yufkanın düz kenarına ıspanaklı harçtan koyalım İki kenarı iki parmak kadar katladıktan sonra yufkayı yuvarlayarak saralım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye uzunlamasına yerleştirelim Diğer yufkalarada aynı işlemi yaptıktan sonra 180 derece sıcaklıkta 40 45 dakika üzeri kızarana kadar pişirin