iltasyazilim
FD Üye
Ispanak ve Peynir Dolgulu Dereotlu Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler Hamur için
*1 su bardagı ılık süt
*12 su bardagı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 5 çay kaşığı tuz
*810 dal dereotu
*Aldığı kadar sarı bugday unu
İç dolgusu
*1 kuru soğan
*400 gr ayıklayıp doğranmış ıspanak
*200 gr peynır(100 gr labne+100 gr köy peynırı)
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Toz kırmızı biber
Üzeri için
*1 yumurta sarısı
*1 çay kaşığı pekmez
*Ayçekirdeği içi
*Susam
*Çörekotu
Ispanak ve Peynir Dolgulu Dereotlu Ekmekler Tarifi Yapılışı Ilık süte şeker ve mayayı ekleyip 10 dk aktifleşmesini bekleyin
Zeytinyağ ve dereotunu ekleyip karıştırın
Son olarak un ve tuzu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin
1 saat mayalanmaya bırakın
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın
Soğanı ekleyip pembeleştırın
Ispanakları ekleyip suyunu çekene kadar soteleyın
Altını kapatıp baharatlarını ilave edin
Tuz miktarını peynırınızın cinsine göre eklemeyi unutmayın
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın
Elinizle açıp iç dolgudan koyup yuvarlayın
Ben pişirme için muffın kalıplarımı kullandım siz yuvarlayıp tepsiye dizebilirsiniz
Yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp ekmekçiklerin üzerine fırça yardımıyla sürelim
Üzerlerine çörekotu, susam ve çekirdek içleri serpiştirelim
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim
Afıyet olsun
Sevgilerimle
*1 su bardagı ılık süt
*12 su bardagı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 5 çay kaşığı tuz
*810 dal dereotu
*Aldığı kadar sarı bugday unu
İç dolgusu
*1 kuru soğan
*400 gr ayıklayıp doğranmış ıspanak
*200 gr peynır(100 gr labne+100 gr köy peynırı)
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Toz kırmızı biber
Üzeri için
*1 yumurta sarısı
*1 çay kaşığı pekmez
*Ayçekirdeği içi
*Susam
*Çörekotu
Ispanak ve Peynir Dolgulu Dereotlu Ekmekler Tarifi Yapılışı Ilık süte şeker ve mayayı ekleyip 10 dk aktifleşmesini bekleyin
Zeytinyağ ve dereotunu ekleyip karıştırın
Son olarak un ve tuzu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin
1 saat mayalanmaya bırakın
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın
Soğanı ekleyip pembeleştırın
Ispanakları ekleyip suyunu çekene kadar soteleyın
Altını kapatıp baharatlarını ilave edin
Tuz miktarını peynırınızın cinsine göre eklemeyi unutmayın
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın
Elinizle açıp iç dolgudan koyup yuvarlayın
Ben pişirme için muffın kalıplarımı kullandım siz yuvarlayıp tepsiye dizebilirsiniz
Yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp ekmekçiklerin üzerine fırça yardımıyla sürelim
Üzerlerine çörekotu, susam ve çekirdek içleri serpiştirelim
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim
Afıyet olsun
Sevgilerimle