Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanak Yatağında Fellah Köftesi

Ispanak Yatağında Fellah Köftesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ispanak Yatağında Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için:


*1 su bardağı ince bulgur
*1 su bardağı kaynar su
*1 yumurta
*1 su bardağı un
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı kimyon
*Karabiber
*Tuz

Köftenin sosu için:


*Sıvı yağ
*3 adet domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*3 adet sarımsak
*Maydanoz
*Tuz

Ispanak için:


*1 kilo ıspanak
*1 yemek kaşığı margarin
*Sıvı yağ
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı pirinç
*1 su bardağı kaynar su
*Karabiber
*Tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker

Ispanağın sosu için:


*1 su bardağı yoğurt
*1 adet sarımsak
*Biraz su
*Tuz

Ispanak Yatağında Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı 1 Köftesi için 1 su bardağı ince bulguru 1 su bardağı kaynar suyla ıslatıp şişmesi için ağzını kapatıp 10 dakika bekletiyoruz Daha sonra 1 yumurta, 1 su bardağı un, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı kimyon, göz kararı karabiber ve tuz ekleyip güzelce yoğuruyoruz Yoğrulan köfteden misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz Serçe parmağımızla dağıtmadan ortasına boşluk oluşturuyoruz Hazır olan köfteleri kaynar suda 20 dakika haşlayıp soğumaya bırakıyoruz
2 Köftenin sosu için tavaya sıvı yağ koyuyoruz 3 adet domatesin kabuklarını soyup rendeliyoruz Sıvı yağın üzerine domatesleri ekliyoruz 1 yemek kaşığı biber salçasını, 3 diş dövülmüş sarımsağı, bir avuç kıyılmış maydanozu ve göz kararı tuzu koyup sos kıvamına gelene kadar pişiriyoruz Sosun ilk sıcaklığı geçince hazırlanan köftelerle karıştırıyoruz
3 Ispanak için 1 kilo ıspanağı güzelce ayıklayıp yıkıyoruz Suyu süzülen ıspanakları doğruyoruz Tencereye 1 yemek kaşığı margarinle sıvı yağ koyup eritiyoruz 1 adet soğanı yemeklik küçük küçük doğrayıp yağın içine koyuyoruz Pembeleşen soğanların üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını ekliyoruz Doğranmış ıspanakları da ekleyip sönmesi için tencerenin kapağını kapatıyoruz Ispanaklar söndükten sonra biraz kavuruyoruz Kavrulan ıspanakların üzerine 1 çay bardağı pirinç, göz kararı karabiber, tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ekliyoruz Üzerine 1 su bardağı kaynar su döküp pişmesi için kapağını kapatıyoruz Pirinçleri yumuşamış ve pişmiş olan ıspanağımızın altını kapatıyoruz

4 Ispanağı servis tabağına alıp yayıyoruz Ispanağın sosu için 1 su bardağı yoğurdu çırpıyoruz 1 adet dövülmüş sarımsağı, tuzu ve biraz suyu ekleyip çırpıyoruz Koyu kıvamlı bir yoğurt sos elde ediyoruz ve bu sosu ıspanağın üzerine döküyoruz Hazırlamış olduğumuz köftelerimizi de üzerine koyup servis ediyoruz Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,108Kullanıcılar
MudavaSon üye
Üst Alt