Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ispanak Yatağında Tavuk

Ispanak Yatağında Tavuk
0
87

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
ispanak-yataginda-tavuk.jpg

Ispanak Yatağında Tavuk Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram ıspanak
  • 1 büyük soğan
  • 3 adet kemiksiz tavuk
  • 1 çay kaşığı; köri, zerdeçal, toz biber, biberiye
  • 1 çay kaşığı bal
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • Muskat rendesi
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı

Ispanak Yatağında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavukları yıkayın,jülyen biçiminde doğrayın.
  2. Tavukları baharatlar, bal ve 1 yemek kaşığı yağ ile uygunca harmanlayın, yarım saat bekletin.
  3. Ispanakları güzelce yıkayıp,doğrayın.
  4. Soğanı ay biçiminde doğrayıp 2 yemek kaşığı yağda diriliği çok gitmeyecek biçimde kavurun.
  5. Akabinde yıkayıp, doğranan ıspanakları ekleyin orta ateşte ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Beşamel sos için; tereyağını ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eritin unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  7. Sütü yavaş yavaş ekleyip beşamel sos kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
  8. En son muskat cevizini rendeleyin ve altını kapatın.
  9. Beşamel ve ıspanağı birlikte harmanlayıp 5 dk bir arada pişirin.
  10. Tavukları yanmaz bir tavada soteleyin.
  11. Beşamel soslu ıspanak üzerinde servis edin.
Afiyet olsun.

Ispanak Yatağında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt