
Ispanak Yatağında Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram ıspanak
- 1 büyük soğan
- 3 adet kemiksiz tavuk
- 1 çay kaşığı; köri, zerdeçal, toz biber, biberiye
- 1 çay kaşığı bal
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- Muskat rendesi
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
Ispanak Yatağında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları yıkayın,jülyen biçiminde doğrayın.
- Tavukları baharatlar, bal ve 1 yemek kaşığı yağ ile uygunca harmanlayın, yarım saat bekletin.
- Ispanakları güzelce yıkayıp,doğrayın.
- Soğanı ay biçiminde doğrayıp 2 yemek kaşığı yağda diriliği çok gitmeyecek biçimde kavurun.
- Akabinde yıkayıp, doğranan ıspanakları ekleyin orta ateşte ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirin.
- Beşamel sos için; tereyağını ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eritin unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sütü yavaş yavaş ekleyip beşamel sos kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- En son muskat cevizini rendeleyin ve altını kapatın.
- Beşamel ve ıspanağı birlikte harmanlayıp 5 dk bir arada pişirin.
- Tavukları yanmaz bir tavada soteleyin.
- Beşamel soslu ıspanak üzerinde servis edin.
Ispanak Yatağında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı