iltasyazilim
FD Üye
Ispanak Yemeği (Sade Yemek İsteyenlere) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg ıspanak
*150 gr kıyma
*1, 5 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 büyük boy soğan
*5 diş sarımsak
*1, 5 yemek kaşığı salça
*2 çay kaşığı nane
*2 çay kaşığı kekik
*2 çay kaşığı pul biber
*2 çay kaşığı toz kırmızı biber
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*1 Türk kahve fincanı sirke(Ispanakları bekletmek için)
Ispanak Yemeği (Sade Yemek İsteyenlere) Tarifi Yapılışı Bulgursuz ve pirinçsiz bir yemek Yemekte bulgur, pirinç sevmeyenler birde bunu deneyin derim Harika bir lezzeti oluyor Tarifse çok basit Ispanakların kök kısımlarını, kötü yapraklarını ayıklayıp, bol suyla birkaç defa yıkıyoruz (ayıklanıp yıkanmışları da satılıyor hangisini tercih ederseniz) Ispanakları kesmeden, sirke konulmuş suya ıspanakları iyice bastırıp, beş, on dk bekletiyoruz Diğer taraftan soğanı ve sarımsakları, dış kabuklarını çıkarıp ince ince kesip (ben soğan kesme aracında kestim)Pişireceğimiz tencereye yağ, soğan, sarımsak ve eti koyarak pişirmeye başlıyoruz Kavrulan et ve soğanı, tencerenin kenarına çekerek, açılan alana salçayı koyup, kaşıkla ezerek pişmesini sağlıyoruz (ben eti ezmediğim için minik köftecikler gibi görünümü oluyor) Sirkeli sudan aldığımız ıspanakları, bol suda sirkesinden arındırıp (sirkeli suda bekletmek bir nevi doğal dezenfekte etmektir, temizlenmiş ıspanakta alsanız bence sirkeli suda bekletin derim Tabii tercih sizin) keserek soğanlı sosun üzerine dökerek karıştırıyoruz Ocağı kısıp, kısık ocakta pişiriyoruz Pişmeye yakın baharatlarını, tuzu ve limon suyunu da koyup biraz daha pişirip altını kapatıyoruz Biraz da dinlenince yemeye hazır Su ilave etmedim, kendi suyunda pişirdim, isteyen çok az miktarda su ilave edebilir Deneyenlere afiyet i şifa olsun
*1 kg ıspanak
*150 gr kıyma
*1, 5 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 büyük boy soğan
*5 diş sarımsak
*1, 5 yemek kaşığı salça
*2 çay kaşığı nane
*2 çay kaşığı kekik
*2 çay kaşığı pul biber
*2 çay kaşığı toz kırmızı biber
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*1 Türk kahve fincanı sirke(Ispanakları bekletmek için)
Ispanak Yemeği (Sade Yemek İsteyenlere) Tarifi Yapılışı Bulgursuz ve pirinçsiz bir yemek Yemekte bulgur, pirinç sevmeyenler birde bunu deneyin derim Harika bir lezzeti oluyor Tarifse çok basit Ispanakların kök kısımlarını, kötü yapraklarını ayıklayıp, bol suyla birkaç defa yıkıyoruz (ayıklanıp yıkanmışları da satılıyor hangisini tercih ederseniz) Ispanakları kesmeden, sirke konulmuş suya ıspanakları iyice bastırıp, beş, on dk bekletiyoruz Diğer taraftan soğanı ve sarımsakları, dış kabuklarını çıkarıp ince ince kesip (ben soğan kesme aracında kestim)Pişireceğimiz tencereye yağ, soğan, sarımsak ve eti koyarak pişirmeye başlıyoruz Kavrulan et ve soğanı, tencerenin kenarına çekerek, açılan alana salçayı koyup, kaşıkla ezerek pişmesini sağlıyoruz (ben eti ezmediğim için minik köftecikler gibi görünümü oluyor) Sirkeli sudan aldığımız ıspanakları, bol suda sirkesinden arındırıp (sirkeli suda bekletmek bir nevi doğal dezenfekte etmektir, temizlenmiş ıspanakta alsanız bence sirkeli suda bekletin derim Tabii tercih sizin) keserek soğanlı sosun üzerine dökerek karıştırıyoruz Ocağı kısıp, kısık ocakta pişiriyoruz Pişmeye yakın baharatlarını, tuzu ve limon suyunu da koyup biraz daha pişirip altını kapatıyoruz Biraz da dinlenince yemeye hazır Su ilave etmedim, kendi suyunda pişirdim, isteyen çok az miktarda su ilave edebilir Deneyenlere afiyet i şifa olsun