iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Açma Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için
*Bir yaş maya
*Bir küçük su bardağı ılık süt
*Bir küçük su bardağı sıvı yağ
*İki su bardağı ılık su
*Bir tane küp şeker
*İki tatlı kaşığı tuz
*Bir kilo un
İç malzemesi
*Yarım kilo ıspanak
*Bir soğan
*Bir iki yemek kaşığı salça
*Bir tatlı kaşığı kara biber bir tatlı kaşığı toz biber
*Bir tatlı kaşığı kimyon
*Biraz sıvı yağ
*Bir tatlı kaşığı tuz
Diğer iç malzeme için
*İki üç kalp beyaz peynir
*İsteğe bağlı maydanoz
Arası için
*Sıvı yağ
Üzeri için
*Bir su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Ispanaklı Açma Börek Tarifi Yapılışı İlk olarak hamurumuzu yoğuralım, maya ile suyu eritelim, üzerine şekeri ekleyip eritelim tuzunu ekleyip karıştıralım, sırayla bütün malzemeleri ekleyerek kulak memesi bir hamur elde edelim
Ispanakları yıkayıp gelişi güzel doğrayalım, üzerine bütün baharatları katalım, üzerine soğanla salçayı robottan geçirelim, ıspanakların üzerine ekleyelim biraz sıvı yağ gezdirip üzerine bir tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştıralım,
Ayrı bir kapta peynirleri kırıklayalım,
Hamur mayalanınca, hamurdan çatal yumruk büyüklüğünde bezeler yapalım
Hamuru ilk öce merdaneyle biraz büyütelim, sonra oklava ile güzelce açalım üzerine sıvı yağ gezdirelim, ıspanakları da ekleyip gelişi güzel saralım, iki ucunu bir araya getirip tepsiye koyalım üzerine yoğurtlu harcımızı sürelim250c Fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim Hamurlar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz
*Bir yaş maya
*Bir küçük su bardağı ılık süt
*Bir küçük su bardağı sıvı yağ
*İki su bardağı ılık su
*Bir tane küp şeker
*İki tatlı kaşığı tuz
*Bir kilo un
İç malzemesi
*Yarım kilo ıspanak
*Bir soğan
*Bir iki yemek kaşığı salça
*Bir tatlı kaşığı kara biber bir tatlı kaşığı toz biber
*Bir tatlı kaşığı kimyon
*Biraz sıvı yağ
*Bir tatlı kaşığı tuz
Diğer iç malzeme için
*İki üç kalp beyaz peynir
*İsteğe bağlı maydanoz
Arası için
*Sıvı yağ
Üzeri için
*Bir su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Ispanaklı Açma Börek Tarifi Yapılışı İlk olarak hamurumuzu yoğuralım, maya ile suyu eritelim, üzerine şekeri ekleyip eritelim tuzunu ekleyip karıştıralım, sırayla bütün malzemeleri ekleyerek kulak memesi bir hamur elde edelim
Ispanakları yıkayıp gelişi güzel doğrayalım, üzerine bütün baharatları katalım, üzerine soğanla salçayı robottan geçirelim, ıspanakların üzerine ekleyelim biraz sıvı yağ gezdirip üzerine bir tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştıralım,
Ayrı bir kapta peynirleri kırıklayalım,
Hamur mayalanınca, hamurdan çatal yumruk büyüklüğünde bezeler yapalım
Hamuru ilk öce merdaneyle biraz büyütelim, sonra oklava ile güzelce açalım üzerine sıvı yağ gezdirelim, ıspanakları da ekleyip gelişi güzel saralım, iki ucunu bir araya getirip tepsiye koyalım üzerine yoğurtlu harcımızı sürelim250c Fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim Hamurlar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz