iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo ıspanak
*1 tane orta boy taze soğan
*Tuz
*Karabiber
*Tuzot
*1 çay kaşığı şeker
Hamuru için;
*4 su bardağı un
*Alabildiğine ılık su
*1 çay kaşığı tuz
Ispanaklı Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle yoğurma kabının içine unumuzu ve tuzumuzu koyuyoruz Ne çok sert ne çok yumuşak orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş suyumuzu ekliyoruz Hamuru 15 dk güzelce yoğuruyoruz Hamur hazır olduktan sonra dinlenmeye bırakıyoruz Ispanakları güzelce yıkayıp içine biraz tuz koyup elimizde kırıyoruz daha sonra güzelce yıkayıp bir kapta bekletiyoruz Daha sonra soğanları küp küp doğrayıp bir kapta bekletiyoruz Hamur 10 dk dinlendikten sonra iki parçaya bölüyoruz Bir parçası biraz daha fazla olacak Önce az olan parçayı alıp güzelce yazıyoruz Tam yuvarlak olduktan sonra üstünü yağlayıp önce ortasını yuvarlak şekilde kesiyoruz, daha sonra etrafını üçgen olacak şekilde parçalara bölüyoruz Üçgen olan parçaları yuvarlak parçanın üzeri gelecek şekilde tek tek diziyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz Daha sonra büyük parçaya da aynı işlemi yapıyoruz ,fakat daha büyük açıyoruz Onu da dinlenmeye bırakıp ilk açtığımız parçayı geri alıyoruz ve bir daha açıyoruz İyice yuvarlak olduktan sonra tepsiye koyuyoruz içine ıspanağı soğanı baharatlarını ve şekeri güzelce serpiyoruz Daha sonra büyük olan parçayı açıp üzerine kat kat olacak şekilde kapatıyoruz Ben kuzine sobamda pişiyorum Sizler 180 derce fırında altı iyice pişene kadar pişirebilirsiniz Biz kare kare kestikten sonra içine yoğurt koyup yiyoruz Sizin damak zevkiniz nasılsa öyle yiyebilirsiniz AFİYET OLSUN
*1 kilo ıspanak
*1 tane orta boy taze soğan
*Tuz
*Karabiber
*Tuzot
*1 çay kaşığı şeker
Hamuru için;
*4 su bardağı un
*Alabildiğine ılık su
*1 çay kaşığı tuz
Ispanaklı Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle yoğurma kabının içine unumuzu ve tuzumuzu koyuyoruz Ne çok sert ne çok yumuşak orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş suyumuzu ekliyoruz Hamuru 15 dk güzelce yoğuruyoruz Hamur hazır olduktan sonra dinlenmeye bırakıyoruz Ispanakları güzelce yıkayıp içine biraz tuz koyup elimizde kırıyoruz daha sonra güzelce yıkayıp bir kapta bekletiyoruz Daha sonra soğanları küp küp doğrayıp bir kapta bekletiyoruz Hamur 10 dk dinlendikten sonra iki parçaya bölüyoruz Bir parçası biraz daha fazla olacak Önce az olan parçayı alıp güzelce yazıyoruz Tam yuvarlak olduktan sonra üstünü yağlayıp önce ortasını yuvarlak şekilde kesiyoruz, daha sonra etrafını üçgen olacak şekilde parçalara bölüyoruz Üçgen olan parçaları yuvarlak parçanın üzeri gelecek şekilde tek tek diziyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz Daha sonra büyük parçaya da aynı işlemi yapıyoruz ,fakat daha büyük açıyoruz Onu da dinlenmeye bırakıp ilk açtığımız parçayı geri alıyoruz ve bir daha açıyoruz İyice yuvarlak olduktan sonra tepsiye koyuyoruz içine ıspanağı soğanı baharatlarını ve şekeri güzelce serpiyoruz Daha sonra büyük olan parçayı açıp üzerine kat kat olacak şekilde kapatıyoruz Ben kuzine sobamda pişiyorum Sizler 180 derce fırında altı iyice pişene kadar pişirebilirsiniz Biz kare kare kestikten sonra içine yoğurt koyup yiyoruz Sizin damak zevkiniz nasılsa öyle yiyebilirsiniz AFİYET OLSUN