iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Böreğim Tarifi İçin Malzemeler
*6 tane hazır yufka
İç harcı için;
*1 kilo ıspanak
*250 gr kıyma
*1 kuru soğan
*Pulbiber
*Karabiber
*Tuz
Sos için;
*3 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 paket kabartma tozu
Üzerine;
*Susam
Ispanaklı Böreğim Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, tencerede yağla kavuralım
*Üzerine kıymayı alıp, onuda tam anlamıyla kavuralım
*Sonra ıspanakları yıkayıp, küp küp doğrayıp, kıyma ve soğanın üzerine alalım
*Zaten iki karıştırmanın ardından ıspanaklar ölecektir
*Baharatlarınıda ekleyip bir iki karıştırıp ocağı söndürelim ve soğumaya bırakalım
*Sos için geniş bir kapta yağ süt yumurta ve kabartma tozunu iyice çırpalım
*Yufkamıza fırça yardımıyla yedirelim ve soğuyan harcımızı güzelce yerleştirelim ve saralım
*Çok fazla ıspanak koymanızı önermem tadı yoğun oluyor öyle seviyorsanız farklı tabi yufkaların hepsini yaptıktan sonra tepsiye dizelim Kalan sosu fırça yardımıyla tepsiye dizdiğimiz yufkaların üstüne vuralım
*Kalanını da üstüne gezdirelim 15 dakika bekletelim ki sos ve harç bütünleşsin Susamını da ekleyelim 220 derece önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 4045 dakika pişirelim Afiyet olsun
*6 tane hazır yufka
İç harcı için;
*1 kilo ıspanak
*250 gr kıyma
*1 kuru soğan
*Pulbiber
*Karabiber
*Tuz
Sos için;
*3 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 paket kabartma tozu
Üzerine;
*Susam
Ispanaklı Böreğim Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, tencerede yağla kavuralım
*Üzerine kıymayı alıp, onuda tam anlamıyla kavuralım
*Sonra ıspanakları yıkayıp, küp küp doğrayıp, kıyma ve soğanın üzerine alalım
*Zaten iki karıştırmanın ardından ıspanaklar ölecektir
*Baharatlarınıda ekleyip bir iki karıştırıp ocağı söndürelim ve soğumaya bırakalım
*Sos için geniş bir kapta yağ süt yumurta ve kabartma tozunu iyice çırpalım
*Yufkamıza fırça yardımıyla yedirelim ve soğuyan harcımızı güzelce yerleştirelim ve saralım
*Çok fazla ıspanak koymanızı önermem tadı yoğun oluyor öyle seviyorsanız farklı tabi yufkaların hepsini yaptıktan sonra tepsiye dizelim Kalan sosu fırça yardımıyla tepsiye dizdiğimiz yufkaların üstüne vuralım
*Kalanını da üstüne gezdirelim 15 dakika bekletelim ki sos ve harç bütünleşsin Susamını da ekleyelim 220 derece önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 4045 dakika pişirelim Afiyet olsun