iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru;
*2 su bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi;
*750 gram ıspanak
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 adet kuru soğan
*2 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı tuz
Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamur yoğurma kabına su ile sıvı yağımızı bırakalım üzerine tuzunu ve ununu katıp biraz sert hamur yoğuralım İç malzemesini ıspanağını sapı ile birlikte doğrayalım kuru soğan, tuz, sıvı yağ, pulbiberini katıp karıştıralım
Hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler alalım yuvarlak tepsimizi yağlayalım Bezenin bir tanesini tepsinin büyüklüğünde oklavayla açalım Tepsiye yayalım üzerine ıspanaklı içten bırakıp düzeltelim bezenin birtanesini daha açıp ıspanağın üzerine serelim Yine içten koyalım her katına iç malzemesi koyuyoruz bezeler bitince böreğimize yumurta sarısı sürüp bıçakla kesiyoruz 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim Böreğimiz hazır afiyetler olsun ?
*2 su bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi;
*750 gram ıspanak
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 adet kuru soğan
*2 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı tuz
Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamur yoğurma kabına su ile sıvı yağımızı bırakalım üzerine tuzunu ve ununu katıp biraz sert hamur yoğuralım İç malzemesini ıspanağını sapı ile birlikte doğrayalım kuru soğan, tuz, sıvı yağ, pulbiberini katıp karıştıralım
Hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler alalım yuvarlak tepsimizi yağlayalım Bezenin bir tanesini tepsinin büyüklüğünde oklavayla açalım Tepsiye yayalım üzerine ıspanaklı içten bırakıp düzeltelim bezenin birtanesini daha açıp ıspanağın üzerine serelim Yine içten koyalım her katına iç malzemesi koyuyoruz bezeler bitince böreğimize yumurta sarısı sürüp bıçakla kesiyoruz 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim Böreğimiz hazır afiyetler olsun ?