iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için;
*1 kilo yufka
*1 kilo ıspanak
*2 adet büyük boy soğan
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Tuz
Yufkaya sürülecek harç için;
**1 Bardak yoğurt
*2 Adet yumurta
*1 Bardak sıvıyağ
**Bir tatlı kaşığı tuz
Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle ıspanaklarımızı* güzelce yıkayıp ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde doğruyoruz Bir yandan da soğanlarımızı küp küp doğrayıp sıvıyağ eşliğinde kavuruyoruz
Salçamızı ilave edip suyunu süzdüğümüz ıspanaklarımızı da ilave edip kavurmaya bırakıyoruz
Karabiber ve tuzu ilave edip 5 dakika daha buharıyla pişmeye bırakıyoruz 15 dakika sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz
Bir yandan da yufkamıza süreceğimiz iç harcımızı hazırlıyoruz
Ayrı bir kaba yoğurt yumurta ve sıvı yağımızı koyup karıştıralım
Bir fırça yardımıyla 4 parçaya ayırdığımız yufkamarımıza sürelim Onun üzerine ıspanaklarımızı ister serpme ister ön kısıma düz bir şekilde koyarak yufkalarımızı* saralım, gül şeklini verelim
Yağlanmış veya yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim
İçine sürdüğümüz yoğurtlu harcımızdan üzerine serpebilirsiniz
Dileyen üzerine çörekotu serpebilir
Bizde sevmeyen olduğundan serpmedim
Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN
*1 kilo yufka
*1 kilo ıspanak
*2 adet büyük boy soğan
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Tuz
Yufkaya sürülecek harç için;
**1 Bardak yoğurt
*2 Adet yumurta
*1 Bardak sıvıyağ
**Bir tatlı kaşığı tuz
Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle ıspanaklarımızı* güzelce yıkayıp ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde doğruyoruz Bir yandan da soğanlarımızı küp küp doğrayıp sıvıyağ eşliğinde kavuruyoruz
Salçamızı ilave edip suyunu süzdüğümüz ıspanaklarımızı da ilave edip kavurmaya bırakıyoruz
Karabiber ve tuzu ilave edip 5 dakika daha buharıyla pişmeye bırakıyoruz 15 dakika sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz
Bir yandan da yufkamıza süreceğimiz iç harcımızı hazırlıyoruz
Ayrı bir kaba yoğurt yumurta ve sıvı yağımızı koyup karıştıralım
Bir fırça yardımıyla 4 parçaya ayırdığımız yufkamarımıza sürelim Onun üzerine ıspanaklarımızı ister serpme ister ön kısıma düz bir şekilde koyarak yufkalarımızı* saralım, gül şeklini verelim
Yağlanmış veya yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim
İçine sürdüğümüz yoğurtlu harcımızdan üzerine serpebilirsiniz
Dileyen üzerine çörekotu serpebilir
Bizde sevmeyen olduğundan serpmedim
Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN