iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram ıspanak
*2 adet yufka
*Beyaz peynir (Bir miktar)
*100 gram margarin
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 adet yumurta sarısı
*Tuz, pulbiber, karabiber, susam
Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Herkese merhaba
1
*Ispanakları iyice yıkayıp ( Ben önce sirkeli suda beklettim ve 3 kere daha yıkadım) derin bi tavanın içine koyup kapağını kapatıyoruz tavaya yağ dökülmüyor
*Ispanakların kendi suyunda kısık ateşte pişmesi gerekiyor ayrı bi tavada kuru soğanı kavuruyoruz, pişen ıspanakların suyunu sıkıp içine ilave ediyoruz ve baharatları ekliyoruz
*Biraz kavurduktan sonra iç harcımız hazır
*Margarini eritiyoruz ve açtığımız yufkanın tamamına eşit şekilde sürüyoruz
*Daha sonra beyaz peyniri rendeleyip iç harcı ve peyniri tüm yufkaya yayıyoruz ardından rulo yapıyoruz
*Rulo yaptığımız yufkalar açılmasın diye ucuna margarin sürüyoruz
*Ayrı bi kapta yoğurt ve yumurtayı çırpıp böreğin üstüne sürüp susam serpiyoruz
*175 derecelik fırında altlı üstlü 20 dakika pişiriyoruz
*Afiyet olsun Ayrıca ıspanak saplarını atmamak için tuzlu suda haşlayıp üstüne zeytinyağı, limon dökerek veya damak tadına göre sarımsaklı yoğurtla meze olarak tüketebilirsiniz
*500 gram ıspanak
*2 adet yufka
*Beyaz peynir (Bir miktar)
*100 gram margarin
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 adet yumurta sarısı
*Tuz, pulbiber, karabiber, susam
Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Herkese merhaba
1
*Ispanakları iyice yıkayıp ( Ben önce sirkeli suda beklettim ve 3 kere daha yıkadım) derin bi tavanın içine koyup kapağını kapatıyoruz tavaya yağ dökülmüyor
*Ispanakların kendi suyunda kısık ateşte pişmesi gerekiyor ayrı bi tavada kuru soğanı kavuruyoruz, pişen ıspanakların suyunu sıkıp içine ilave ediyoruz ve baharatları ekliyoruz
*Biraz kavurduktan sonra iç harcımız hazır
*Margarini eritiyoruz ve açtığımız yufkanın tamamına eşit şekilde sürüyoruz
*Daha sonra beyaz peyniri rendeleyip iç harcı ve peyniri tüm yufkaya yayıyoruz ardından rulo yapıyoruz
*Rulo yaptığımız yufkalar açılmasın diye ucuna margarin sürüyoruz
*Ayrı bi kapta yoğurt ve yumurtayı çırpıp böreğin üstüne sürüp susam serpiyoruz
*175 derecelik fırında altlı üstlü 20 dakika pişiriyoruz
*Afiyet olsun Ayrıca ıspanak saplarını atmamak için tuzlu suda haşlayıp üstüne zeytinyağı, limon dökerek veya damak tadına göre sarımsaklı yoğurtla meze olarak tüketebilirsiniz