iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket böreklik yufka (850 gr)
*1 kg ıspanak
*2 adet orta boy soğan
*50 gr tereyağı
*50 gr sıvı krema
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı maden suyu
*200 gr beyaz peynir
*Çörekotu
Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Ispanaklarımızı temizleyip, bir güzel yıkayalım Dilediğiniz şekilde doğrayıp hazır edelim
Tenceremize 2 adet yemeklik doğranmış soğanı ve biraz sıvı yağı alıp, hafif pembeleşene kadar kavuralım Üzerine yıkanıp, suyu süzülmüş ıspanakları ekleyip, suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak kavuralım Daha sonra ocağın altını kapatıp, tuzu karabiberi pulbiberi 50 gr tereyağını 50 gr sıvı kremayı ve beyaz peyniri de ekleyip, karıştırıp, soğumaya bırakalım
İç harcımız soğurken fırınımızı 180 derece alt üst ayarda açalım Isınmaya başlasın ve uygun bir kasede 1 çay bardağı sıvıyağı 1 çay bardağı sütü 1 çay bardağı maden suyunu ve 1 adet yumurtayı çırpıp sosu hazır edelim
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip ilk yufkamızdan bir kat koyalım Üzerine hazırladığımız sostan fırça yardımı ile sürelim Bunu yufka 3 kat olacak şekilde aralarına sos sürerek tekrarlayalım Daha sonra soğuyan iç harcımızı koyalım Üzerine tekrar 3 kat yufka koyalım aralarına sostan sürerek daha sonra artan sosumuzu böreğimizin üzerine gezdirelim Çörek otu serpip, ısınan fırınımıza verelim Alt üst kızarana dek pişirelim
Püf noktası; Pişen böreği fırından alınca üzerine eliniz ile soğuk su serpin Yumuşamasına yardımcı olur
Afiyet olsun
*1 paket böreklik yufka (850 gr)
*1 kg ıspanak
*2 adet orta boy soğan
*50 gr tereyağı
*50 gr sıvı krema
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı maden suyu
*200 gr beyaz peynir
*Çörekotu
Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Ispanaklarımızı temizleyip, bir güzel yıkayalım Dilediğiniz şekilde doğrayıp hazır edelim
Tenceremize 2 adet yemeklik doğranmış soğanı ve biraz sıvı yağı alıp, hafif pembeleşene kadar kavuralım Üzerine yıkanıp, suyu süzülmüş ıspanakları ekleyip, suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak kavuralım Daha sonra ocağın altını kapatıp, tuzu karabiberi pulbiberi 50 gr tereyağını 50 gr sıvı kremayı ve beyaz peyniri de ekleyip, karıştırıp, soğumaya bırakalım
İç harcımız soğurken fırınımızı 180 derece alt üst ayarda açalım Isınmaya başlasın ve uygun bir kasede 1 çay bardağı sıvıyağı 1 çay bardağı sütü 1 çay bardağı maden suyunu ve 1 adet yumurtayı çırpıp sosu hazır edelim
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip ilk yufkamızdan bir kat koyalım Üzerine hazırladığımız sostan fırça yardımı ile sürelim Bunu yufka 3 kat olacak şekilde aralarına sos sürerek tekrarlayalım Daha sonra soğuyan iç harcımızı koyalım Üzerine tekrar 3 kat yufka koyalım aralarına sostan sürerek daha sonra artan sosumuzu böreğimizin üzerine gezdirelim Çörek otu serpip, ısınan fırınımıza verelim Alt üst kızarana dek pişirelim
Püf noktası; Pişen böreği fırından alınca üzerine eliniz ile soğuk su serpin Yumuşamasına yardımcı olur
Afiyet olsun