iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
*2 yumurta
*500 ml süt
*12 su bardağı sıvı yağ
*1 şişe maden suyu
İç Malzemeler;
*1kg ıspanak
*1 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Pulbiber
*Karabiber
*Tuz
Üzeri için;
*Çörek otu
Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Ispanaklar güzelce doğranır ve birkaç defa bolsu ile yıkanır Tencereye kuru soğan doğranır ve renkleri pembeleşene kadar kavrulur Salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir Ispanaklar eklenir, karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır Ispanaklar suyunu salar ara ara tencerenin kapağı açılır ve karıştırılır Suyunu çekmeye yakın tuz ve baharatları eklenir ve biraz kavrulur Tencerenin altı kapatılır Diğer tarafta 2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)ve süt bir kapta iyice çırpılır Yağ ve maden suyu karıştırılıp çırpmaya devam edilir Tepsinin altına yağlı kağıt serilir Bir yufka tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde tepsiye serilir Üzerine hazırlanan sos dökülür Bir yufka parçalanır tepsiye buruşturularak konur yine üzerine sos dökülür Her iki yufka arasına hazırlanan ıspanaklı harç konulur Üzerine yine yufka parçalanıp konur ve sos ile ıslatılır Bu şekilde devam edilir yine araya harç konur En son harcın üstüne tepsinin kenarlarından sarkan yufka kapatılır Üzerine de son kalan yufka buruşturularak kapatılır ve kesilir Kalan sos dökülür ve yumurta sarısı sürülür Üzerine çörek otu dökülür Önceden 200°C’de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
*6 adet yufka
*2 yumurta
*500 ml süt
*12 su bardağı sıvı yağ
*1 şişe maden suyu
İç Malzemeler;
*1kg ıspanak
*1 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Pulbiber
*Karabiber
*Tuz
Üzeri için;
*Çörek otu
Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Ispanaklar güzelce doğranır ve birkaç defa bolsu ile yıkanır Tencereye kuru soğan doğranır ve renkleri pembeleşene kadar kavrulur Salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir Ispanaklar eklenir, karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır Ispanaklar suyunu salar ara ara tencerenin kapağı açılır ve karıştırılır Suyunu çekmeye yakın tuz ve baharatları eklenir ve biraz kavrulur Tencerenin altı kapatılır Diğer tarafta 2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)ve süt bir kapta iyice çırpılır Yağ ve maden suyu karıştırılıp çırpmaya devam edilir Tepsinin altına yağlı kağıt serilir Bir yufka tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde tepsiye serilir Üzerine hazırlanan sos dökülür Bir yufka parçalanır tepsiye buruşturularak konur yine üzerine sos dökülür Her iki yufka arasına hazırlanan ıspanaklı harç konulur Üzerine yine yufka parçalanıp konur ve sos ile ıslatılır Bu şekilde devam edilir yine araya harç konur En son harcın üstüne tepsinin kenarlarından sarkan yufka kapatılır Üzerine de son kalan yufka buruşturularak kapatılır ve kesilir Kalan sos dökülür ve yumurta sarısı sürülür Üzerine çörek otu dökülür Önceden 200°C’de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir