iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Çanak Köfte Tarifi
Resimli Ispanaklı Çanak Köfte Tarifi
Ispanaklı Çanak Köfte Yapılışı
Ispanaklı Çanak Köfte
Malzemeler
500 gram kıyma (yağsız)
750 gram ıspanak
1 yumurta
2 kaşık sıvıyağ
4 dilim bayat ekmek içi
23 diş sarımsak
1 soğan
1 kaşık un
1 kaşık salça
bir buçuk bardak et suyu
kimyon, karabiber, yenibahar, tuz
2 yumurta (ıspanak için)
1 çay bardağı kaşar rendesi veya bir paket kaşar peyniri
2 domates
Yemeğin Tarifi
Kıymayı büyük bir tepsiye alın Bayat ekmek içini ufalayarak yumurtayı kırın Soğanı rendeleyin, baharatları ekleyin ve tuzunu ayarlayın Köfte harcını yoğurun Ispanaklı harç için, ıspanakları ayıklayıp, bol suda yıkayın, kendi suyu ile haşlayın
Yumurtaları kırıp, tuzu atın ve ıspanakları doğrayıp yumurtalarla karıştırın Bir kaşık değişken yağda, minik küpler şeklinde doğradığınız soğanı kavurun Bir kaşık salçayı ve bir kaşık unu ek edin Birazcık çevirip, et suyunu ek edin Tuzunu ayarlayın ve ateşten alın Bu sosu bir kenara koyun
Hazırlanan köfte harcını altı parçaya bölün Her birini önce yuvarlayın, baş parmak yardımı ile iç kısmını oyup çanak şekli verin Yağlanmış bir tepsiye dizip, orta ısılı fırında 15 dakika pişirin Fırından alın
Hazırladığınız köftelerin iç kısımlarına ıspanaklı harcı doldurun Domatesleri dilimleyin
Bu dilimlerle köftenin üstüne kapak yapın Son olarak, kaşar rendesini serpin Eğer çedar peyniri kullanacaksanız, yıldız veya üçgen şekiller verebilirsiniz Hazırladığınız sosu ıspanaklara değdirmeden tepsinin dibine dökün
Tekrar fırına sürün Peynir azıcık eriyinceye kadar fırında pişirin Bu süsleyici ıspanak yemeğini, dilerseniz pilavla veya püre ile servis yapabilirsiniz
*
Resimli Ispanaklı Çanak Köfte Tarifi
Ispanaklı Çanak Köfte Yapılışı
Ispanaklı Çanak Köfte
Malzemeler
500 gram kıyma (yağsız)
750 gram ıspanak
1 yumurta
2 kaşık sıvıyağ
4 dilim bayat ekmek içi
23 diş sarımsak
1 soğan
1 kaşık un
1 kaşık salça
bir buçuk bardak et suyu
kimyon, karabiber, yenibahar, tuz
2 yumurta (ıspanak için)
1 çay bardağı kaşar rendesi veya bir paket kaşar peyniri
2 domates
Yemeğin Tarifi
Kıymayı büyük bir tepsiye alın Bayat ekmek içini ufalayarak yumurtayı kırın Soğanı rendeleyin, baharatları ekleyin ve tuzunu ayarlayın Köfte harcını yoğurun Ispanaklı harç için, ıspanakları ayıklayıp, bol suda yıkayın, kendi suyu ile haşlayın
Yumurtaları kırıp, tuzu atın ve ıspanakları doğrayıp yumurtalarla karıştırın Bir kaşık değişken yağda, minik küpler şeklinde doğradığınız soğanı kavurun Bir kaşık salçayı ve bir kaşık unu ek edin Birazcık çevirip, et suyunu ek edin Tuzunu ayarlayın ve ateşten alın Bu sosu bir kenara koyun
Hazırlanan köfte harcını altı parçaya bölün Her birini önce yuvarlayın, baş parmak yardımı ile iç kısmını oyup çanak şekli verin Yağlanmış bir tepsiye dizip, orta ısılı fırında 15 dakika pişirin Fırından alın
Hazırladığınız köftelerin iç kısımlarına ıspanaklı harcı doldurun Domatesleri dilimleyin
Bu dilimlerle köftenin üstüne kapak yapın Son olarak, kaşar rendesini serpin Eğer çedar peyniri kullanacaksanız, yıldız veya üçgen şekiller verebilirsiniz Hazırladığınız sosu ıspanaklara değdirmeden tepsinin dibine dökün
Tekrar fırına sürün Peynir azıcık eriyinceye kadar fırında pişirin Bu süsleyici ıspanak yemeğini, dilerseniz pilavla veya püre ile servis yapabilirsiniz
*