iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Çiçek Pide Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tane yumurta
*2 çay kaşığı tuz ( çok dolu değil )
*3 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
İçi için;
*1 bağ ıspanak
*1 tane kuru soğan
*Çok az sıvı yağ
*Tuz, pul biber
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
Ispanaklı Çiçek Pide Tarifi Yapılışı Ispanakları temizleyip çok az kavuruyoruz Diğer taraftan soğanı kavurup ıspanakların fazla suyunu tuz ve biberi ekleyip harmanlıyoruz
Hamur için tüm malzemeyi kaba alıp ele yapışmayan çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz ( un miktarı, yumurta ve yoğurdun suyuna göre değişebilir Gerekirse ilave edebilirsiniz ) Hamuru oklaya vardımıyla büyük boy borcam büyüklüğünde açıyoruz Tepsiyi hamurun üzerine koyup ölçebilirsiniz Açtıktan sonra tepsiye alıp iç malzemeyi kenarlara gelecek şekilde paylaştırıyoruz Ortasında küçük bir yuvarlak bırakarak bıraktığımız yuvarlak kısımdan önce dört üçgen daha sonrada sekiz üçgen elde ediyoruz Her bir üçgen parçayı elimizle biraz çekiştirip uç kısmını hamurun alt kısmına gizliyoruz Tüm parçalara aynı işlemi uygulayıp üzerine yumurta sarısı sürüp kızarana kadar pişiriyoruz Biraz dinlendirip servis ediyoruz Oldukça kolay bir tarif çokta lezzetli İç malzemesini istediğiniz her şeyle değiştirebilirsiniz Afiyet olsun
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tane yumurta
*2 çay kaşığı tuz ( çok dolu değil )
*3 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
İçi için;
*1 bağ ıspanak
*1 tane kuru soğan
*Çok az sıvı yağ
*Tuz, pul biber
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
Ispanaklı Çiçek Pide Tarifi Yapılışı Ispanakları temizleyip çok az kavuruyoruz Diğer taraftan soğanı kavurup ıspanakların fazla suyunu tuz ve biberi ekleyip harmanlıyoruz
Hamur için tüm malzemeyi kaba alıp ele yapışmayan çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz ( un miktarı, yumurta ve yoğurdun suyuna göre değişebilir Gerekirse ilave edebilirsiniz ) Hamuru oklaya vardımıyla büyük boy borcam büyüklüğünde açıyoruz Tepsiyi hamurun üzerine koyup ölçebilirsiniz Açtıktan sonra tepsiye alıp iç malzemeyi kenarlara gelecek şekilde paylaştırıyoruz Ortasında küçük bir yuvarlak bırakarak bıraktığımız yuvarlak kısımdan önce dört üçgen daha sonrada sekiz üçgen elde ediyoruz Her bir üçgen parçayı elimizle biraz çekiştirip uç kısmını hamurun alt kısmına gizliyoruz Tüm parçalara aynı işlemi uygulayıp üzerine yumurta sarısı sürüp kızarana kadar pişiriyoruz Biraz dinlendirip servis ediyoruz Oldukça kolay bir tarif çokta lezzetli İç malzemesini istediğiniz her şeyle değiştirebilirsiniz Afiyet olsun