iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Dolama Börek Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
*1 kg ıspanak
*2 adet orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*23 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı tuz
Arasına sürmek için ;
*Sıvıyağ
Üzeri için;
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet yumurta
Ispanaklı Dolama Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle ıspanaklari güzelce ayıklanıp yıkandıktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayıp derin bir kabın içine alıyoruz ve üzerine yaklaşık 1 litre kadar kaynar su döküp bekliyoruz (5dk kadar) Daha sonra bir tencereye sıvı yağ alıp yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz, ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz, daha sonra süzgeçten suyunu süzdüğünüz ıspanakları, pul biber ve tuzu da ekleyip karıştırın ve kapağı kapalı olacak şekilde kavurmaya bırakıyoruz
Daha sonra 1 adet yufkayı tezgaha alıyoruz, içerisine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüp ıspanaklı harçtan her yerine eşit şekilde yayıyoruz, (bu aşamada ıspanaklı iç harcı yufka sayısına göre ayarlayabilirsiniz size kolaylık açısından) Yufkanın bir ucundan katlayarak diğer uca kadar doluyoruz ve kendi etrafında da dolayarak tepsiye yerleştiriyoruz, yufkaların tamamını bu şekilde tepsiye yerleştiriyoruz
En son aşamada ise üzeri için, yoğurt ,yumurta ve sıvı yağ karıştırarak böreğimizin üzerine güzelce sürüp,önceden ısıtılmış 180° fırında pişiriyoruz Fırından çıkan böreğimize ilk sıcağı çıktıktan sonra kuru bir temiz bez örtüp dinlenmeye bırakıyoruz ,aynı zamanda bu şekilde yumuşak bir börek oluyor Yarım saat sonra servise hazır Deneyecek olanların şimdiden ellerine sağlık herkese afiyet şifa olsun
*6 adet yufka
*1 kg ıspanak
*2 adet orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*23 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı tuz
Arasına sürmek için ;
*Sıvıyağ
Üzeri için;
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet yumurta
Ispanaklı Dolama Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle ıspanaklari güzelce ayıklanıp yıkandıktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayıp derin bir kabın içine alıyoruz ve üzerine yaklaşık 1 litre kadar kaynar su döküp bekliyoruz (5dk kadar) Daha sonra bir tencereye sıvı yağ alıp yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz, ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz, daha sonra süzgeçten suyunu süzdüğünüz ıspanakları, pul biber ve tuzu da ekleyip karıştırın ve kapağı kapalı olacak şekilde kavurmaya bırakıyoruz
Daha sonra 1 adet yufkayı tezgaha alıyoruz, içerisine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüp ıspanaklı harçtan her yerine eşit şekilde yayıyoruz, (bu aşamada ıspanaklı iç harcı yufka sayısına göre ayarlayabilirsiniz size kolaylık açısından) Yufkanın bir ucundan katlayarak diğer uca kadar doluyoruz ve kendi etrafında da dolayarak tepsiye yerleştiriyoruz, yufkaların tamamını bu şekilde tepsiye yerleştiriyoruz
En son aşamada ise üzeri için, yoğurt ,yumurta ve sıvı yağ karıştırarak böreğimizin üzerine güzelce sürüp,önceden ısıtılmış 180° fırında pişiriyoruz Fırından çıkan böreğimize ilk sıcağı çıktıktan sonra kuru bir temiz bez örtüp dinlenmeye bırakıyoruz ,aynı zamanda bu şekilde yumuşak bir börek oluyor Yarım saat sonra servise hazır Deneyecek olanların şimdiden ellerine sağlık herkese afiyet şifa olsun