iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler
*1 Kilo Ispanak
*1 Bardak Yeşil Mercimek
*2 Adet Soğan
*2 Yemek Kaşığı Salça
*2 Su Bardağı Yarma
*1 Kaşık Un
*1 Kaşık İrmik
*2 Bardak Su (Mercimeği kaynattağımız sudan ayıracağız)
*3 Yemek Kaşığı Erik Ekşisi
*Tuz
Ispanaklı Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı Merhaba,
Çok beğendiğim Doğu yemeklerinden biridir
Görüntüsü çok cazip değil ama tadı çok güzel
Yörelere göre isiminde değişiklik gösterebilir
Denemenizi tavsiye ederim
Tarifimize geçelim,
Yemeğimizi üç aşamalı şekilde yapıyoruz
İlk olarak mercimeğimizi ıslatıyoruz ,siyah suyunu akıtıyoruz ve yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz Haşlanınca suyunu süzüyoruz ve süzdüğümüz sudan 2 Su Bardağı suyu ayırıyoruz
İkinci aşamada yarmamızı un, tuz, irmik ve (yeterli miktar) su ile yoğuruyoruz Yumuşak bir hamur haline getiriyoruz Hamurdan minik parçalar alıp meşe halinde yuvarlıyoruz 20 dk haşlıyoruz Hazır hale getiriyoruz
Son olarak soğanımızı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz
Salçamızı ekliyoruz Ispanağımızı yıkayıp yemeklik doğruyoruz ve Salçalı soğanımıza ekliyoruz Mercimekten kalan suyumuzu, haşladığımız mercimeği ve haşladığımız meşleri de ekliyoruz Özleşinceye kadar pişiriyoruz
Damak tadına uygun olarak erik ekşimizi ve tuzumuzu ekliyoruz
Yemeğimiz hazır
Afiyet olsun
*1 Kilo Ispanak
*1 Bardak Yeşil Mercimek
*2 Adet Soğan
*2 Yemek Kaşığı Salça
*2 Su Bardağı Yarma
*1 Kaşık Un
*1 Kaşık İrmik
*2 Bardak Su (Mercimeği kaynattağımız sudan ayıracağız)
*3 Yemek Kaşığı Erik Ekşisi
*Tuz
Ispanaklı Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı Merhaba,
Çok beğendiğim Doğu yemeklerinden biridir
Görüntüsü çok cazip değil ama tadı çok güzel
Yörelere göre isiminde değişiklik gösterebilir
Denemenizi tavsiye ederim
Tarifimize geçelim,
Yemeğimizi üç aşamalı şekilde yapıyoruz
İlk olarak mercimeğimizi ıslatıyoruz ,siyah suyunu akıtıyoruz ve yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz Haşlanınca suyunu süzüyoruz ve süzdüğümüz sudan 2 Su Bardağı suyu ayırıyoruz
İkinci aşamada yarmamızı un, tuz, irmik ve (yeterli miktar) su ile yoğuruyoruz Yumuşak bir hamur haline getiriyoruz Hamurdan minik parçalar alıp meşe halinde yuvarlıyoruz 20 dk haşlıyoruz Hazır hale getiriyoruz
Son olarak soğanımızı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz
Salçamızı ekliyoruz Ispanağımızı yıkayıp yemeklik doğruyoruz ve Salçalı soğanımıza ekliyoruz Mercimekten kalan suyumuzu, haşladığımız mercimeği ve haşladığımız meşleri de ekliyoruz Özleşinceye kadar pişiriyoruz
Damak tadına uygun olarak erik ekşimizi ve tuzumuzu ekliyoruz
Yemeğimiz hazır
Afiyet olsun