iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*6 su bardağı un
*2 su bardağı su
*15 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı için;
*1 bağ(yarım kilo) ıspanak
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı domates salçalı
*2 büyük kuru soğan
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi Yapılışı Ispanakları yıkayıp doğrayalım
Küp küp doğradığımız soğanları bir tava içerisinde yağını eritip kavuralım Pembeleşince salça ve baharatlarıyla çok az kavuralım ve biraz soğuyunca doğradığımız ıspanakların içine katıp iyice harmanlıyoruz
Hamurumuzun malzemelerini katıp yoğuruyoruz ve hamurdan küçük parçalar koparıp yumaklar alıyoruz ve resimlerdeki gibi ince ince açıp iç harcından koyup diğer yarısını üzerine kapatıyoruz
Isıttığımız tavada böreklerimizin her iki tarafını da pişiriyoruz ve servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz
Not; İsteğe göre pişirdikten sonra sıcak sıcak tereyağı ile böreklerin dışını da yağlayıp yiyebilirsiniz
*6 su bardağı un
*2 su bardağı su
*15 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı için;
*1 bağ(yarım kilo) ıspanak
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı domates salçalı
*2 büyük kuru soğan
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi Yapılışı Ispanakları yıkayıp doğrayalım
Küp küp doğradığımız soğanları bir tava içerisinde yağını eritip kavuralım Pembeleşince salça ve baharatlarıyla çok az kavuralım ve biraz soğuyunca doğradığımız ıspanakların içine katıp iyice harmanlıyoruz
Hamurumuzun malzemelerini katıp yoğuruyoruz ve hamurdan küçük parçalar koparıp yumaklar alıyoruz ve resimlerdeki gibi ince ince açıp iç harcından koyup diğer yarısını üzerine kapatıyoruz
Isıttığımız tavada böreklerimizin her iki tarafını da pişiriyoruz ve servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz
Not; İsteğe göre pişirdikten sonra sıcak sıcak tereyağı ile böreklerin dışını da yağlayıp yiyebilirsiniz