Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ispanaklı El Açması Börek

Ispanaklı El Açması Börek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket yaş maya
*1 yumurta beyazı sarısı üstüne
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*Aldığı kadar un
*Ispanak (Miktarlar isteğe bağlı ben kıymada kattım içine)
*Peynir
*1 soğan

Ispanaklı El Açması Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle iç malzemeyi hazırlayalım Soğanı kavuruyoruz Ispanağı haşlayıp suyunu sıkıyoruz ve tencereye ekliyoruz İçine ekleyip kavuruyoruz Soğuması için bırakıyoruz İçine peynir ekliyoruz Lor peynir olabilir İç malzemeye son olarak ben kavrulmuş kıymada ekledim Daha lezzetli oldu Geçelim hamura:
Mayayı ılık sütte eritip diğer malzemeleri ekliyoruz cıvık ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz 1 saat mayalanması için bekliyoruz sonra un eklenerek pazı yapılı? Tabak büyüklüğünde merdane ile açılır Daha sonra eller yağlanır El ile hamur büyütülür İç malzeme eklenir kenarlardan sarılarak tepsiye yerleştirilir Üstüne yumurta sarısı yoğurt ve zeytinyağ karıştırılıp sürülür 180 derece fırında 40 dk da fırına bağlı pişirilir Afiyet olsun

Similar threads

El Açması Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ; *3 su bardağı un *1 su bardağı Su *1 fincan zeytinyağı *1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; *Yarım kilo ıspanak *1 orta boy soğan *1 tatlı kaşığı domates salçası *Tuz *Karabiber *Zeytinyağı *Peynir (...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
El Açması Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler HAMURU İÇİN; *1 çay bardağı sıvı yağ *1 çay bardağı su *1 çay bardağı sut *2 yumurta *Kabartma tozu *1 tatlı kaşığı tuz *Aldığı kadar un AÇMAK İÇİN; *Buğday nişastası İÇ HARCI İÇİN; *Yarım kilo ıspanak *2 tane kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Ispanaklı Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için gerekli olan malzemeler: *1 paket yaş maya *1 adet yumurta (sarısı dışına) *1 çay bardağı sıvı yağ *1, 5 su bardağı ılık süt *1 tatlı kaşığı tuz *2 adet şeker aldığı kadar un (ılık su maya için) İç malzemesi: *500 gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; *1 su bardağı yoğurt *1 su bardağı sıvı yağ *1 tane yumurta *Yarım limonun suyu *1 tatlı kaşığı tuz *1 paket kabartma tozu *Alabildiği kadar un (Yaklaşık 5 su bardağı) Arası için; *300 gr ıspanak *1 tane soğan *Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler *9 su bardağı un *1, 5 tatlı kaşığı tuz *1 yemek kaşığı sirke *Aldığı kadar ılık su İÇ MALZEMESİ : *Yarım kg ayıklanmış doğranmış ıspanak *1 doğranmış kuru soğan *1 çay bardağı beyaz peynir *2 tatlı kaşığı pul biber *Yarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt