iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
Hamur için; 1,5 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya, 45 su bardağı un, tuz
İç için ; yarım kilo ıspanak, 1 adet soğan, 1 tatlı kaşığı salça, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve baharatlar
Yapılışı:
Ilık suyun içinde maya eritilir ve daha sonra bu karışımın üzerine un ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur Hamurun üzeri kapatılarak mayasının gelmesi beklenir
Bekleme sırasında gözlemenin içi hazırlanır Bir tavaya sıvı yağ koyularak doğranmış olan soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur
Salça, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır Son olarak önceden haşlanan ıspanakları da ekleyin ve 510 dakika kavurun Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlanır
Yumaklar oklava yardımı ile açılmalıdır Açılan hamurun bir tarafına iç malzemesi koyularak “D şeklinde kapatılır Geniş bir tava içerisinde gözleme çevrilerek pişirilir Üzerine yağlanarak servis edilebilir
Hamur için; 1,5 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya, 45 su bardağı un, tuz
İç için ; yarım kilo ıspanak, 1 adet soğan, 1 tatlı kaşığı salça, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve baharatlar
Yapılışı:
Ilık suyun içinde maya eritilir ve daha sonra bu karışımın üzerine un ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur Hamurun üzeri kapatılarak mayasının gelmesi beklenir
Bekleme sırasında gözlemenin içi hazırlanır Bir tavaya sıvı yağ koyularak doğranmış olan soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur
Salça, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır Son olarak önceden haşlanan ıspanakları da ekleyin ve 510 dakika kavurun Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlanır
Yumaklar oklava yardımı ile açılmalıdır Açılan hamurun bir tarafına iç malzemesi koyularak “D şeklinde kapatılır Geniş bir tava içerisinde gözleme çevrilerek pişirilir Üzerine yağlanarak servis edilebilir