iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet hazır yufka
*600 gr ıspanak
*300 gr peynir (lor veya beyaz peynir)
*2 orta boy kuru soğan
*Karabiber
*Tuz
Sosu için
*1 su bardağından 2 parmak kadar eksik zeytinyağı
*1 Yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı yoğurt
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Yapılışı
Öncelikle Ispanakları yıkayalım ve ve bir kenarda bir süre süzülmesini bekleyelim
Sos için gerekli olan malzemeleri bir kaba alalım ve karıştıralım
Soğanları küçük küçük doğrayalım ve tuz serpelim biraz elimizle soğanı ovuşturalım yumuşasın diye
Ispanakları ince ince doğrayalım ve soğanlarla birlikte karıştıralım, tekrar karıştıralım ve ovuşturalım suyu çıkana kadar ve bu çıkan suyu sıkalım ıspanakları ayrı bir kaba alalım
Peynirini de içine ekleyelim, tuzunu ve karabiberini de ekleyelim ve karıştıralım
İç malzemeyi hazırladık
Yufkamızı düz bir zemine serelim ve her yerine eşit gelecek şekilde sostan sürelim önce boyuna ortadan keselim daha sonra enine ortadan keselim, elimizde dört parça üçgen yufka oluyor
Her parçanın geniş kenarına iç malzemesinden biraz koyalım ve yufkayı rulo şeklinde saralım, ardından içine doğru döndürerek gül şeklini verelim
Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi uygulayalım
Kalan sostan üstüne sürelim ve isterseniz susam yada çörek otu serpebilirsiniz
Yağladığımız tepside 180 derecede üzeri kızarana dek pişirelim Afiyet olsunn
*5 adet hazır yufka
*600 gr ıspanak
*300 gr peynir (lor veya beyaz peynir)
*2 orta boy kuru soğan
*Karabiber
*Tuz
Sosu için
*1 su bardağından 2 parmak kadar eksik zeytinyağı
*1 Yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı yoğurt
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Yapılışı
Öncelikle Ispanakları yıkayalım ve ve bir kenarda bir süre süzülmesini bekleyelim
Sos için gerekli olan malzemeleri bir kaba alalım ve karıştıralım
Soğanları küçük küçük doğrayalım ve tuz serpelim biraz elimizle soğanı ovuşturalım yumuşasın diye
Ispanakları ince ince doğrayalım ve soğanlarla birlikte karıştıralım, tekrar karıştıralım ve ovuşturalım suyu çıkana kadar ve bu çıkan suyu sıkalım ıspanakları ayrı bir kaba alalım
Peynirini de içine ekleyelim, tuzunu ve karabiberini de ekleyelim ve karıştıralım
İç malzemeyi hazırladık
Yufkamızı düz bir zemine serelim ve her yerine eşit gelecek şekilde sostan sürelim önce boyuna ortadan keselim daha sonra enine ortadan keselim, elimizde dört parça üçgen yufka oluyor
Her parçanın geniş kenarına iç malzemesinden biraz koyalım ve yufkayı rulo şeklinde saralım, ardından içine doğru döndürerek gül şeklini verelim
Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi uygulayalım
Kalan sostan üstüne sürelim ve isterseniz susam yada çörek otu serpebilirsiniz
Yağladığımız tepside 180 derecede üzeri kızarana dek pişirelim Afiyet olsunn